Facebook Donald Trump'ın sesine de yasak getirdi

Facebook Donald Trump'ın sesine de yasak getirdi
Gelini Lara Trump, eski Amerikan Başkanı Donald Trump'la yapmış olduğu röportaj Facebook'ta paylaştı. Facebook, Donald Trump'ın sesini yayımlamama kararı aldığını açıklayarak paylaşımı platformdan kaldırdı.

Sosyal medya platformu Facebook, 6 Ocak'tarihinde Trump destekçileri Amerika Kongre baskını sonrası Lara Trump'ın paylaştığı Donald Trump röportajına yasak getirdi.

Cumhuriyetçilere ve Trump'a yakınlığıyla bilinen Fox News kanalında çalışan Lara Trump, o dönem henüz Başkan olan Donald Trump'la bir röportaj yapmıştı. Paylaştığı röportaj videosu, Kongre baskını sonrası silindi.

Lara Trump, dün de Facebook'tan videonun neden kaldırıldığına dair gelen açıklama e-mail'inin ekran görüntüsünü Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Paylaşıma göre Facebook'tan gelen e-mail'de "Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarına getirdiğimiz yasakla bağlantılı olarak Donald Trump'ın sesiyle paylaşılmış olan içerikler de kaldırılacak ve bu hesapta da bazı yasaklamaya gidilecek."

Trump'ın oğlu Eric ile evli olan Lara Trump, Facebook'tan kaldırılmasının üzerine online olarak hazırlayıp sunduğu programında röportajı paylaşmıştı.

Instagram hesabında yapmış olduğu paylaşımda Lara Trump, "Aynı bu şekilde Orwell'in 1984'üne bir adım daha yaklaşık."

Facebook, Trump'ın hesabını 7 Ocak'tarihinde askıya almış; Mark Zuckerburg kararı "Başkanın bu dönemde bizim hizmetlerimizden yararlanmaya devam etmesinin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz."

Aynı dönemlerde Donald Trump'ın Twitter hesabı da askıya alınmış ve YouTube da kendisine engel koymuştu.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.