Gezi Parkı karar için toplandı

Gezi Parkı karar için toplandı
Taksim dayanışma Platformu Gezi içinde 7 bölgede forum yapacak. Forumlarda herkes söz alacak ve Gezi Parkı için alınan karar da yarın saat 10:00'da basın toplantısıyla açıklanacak.


İSTANBUL - Başbakan Erdoğan'la Taksim Dayanışması'nın gerçekleştirdiği görüşmenin ardından dikkatlerin çevrildiği Taksim Gezi Parkı, bundan sonraki süreci tartışıyor. Park çevresinde 6 yerde oluşturulan forumlarda direnişçiler sürecin devamına ilişkin görüşlerini aktaracak.

'O MASAYA ÇAPULCULAR OLARAK OTURDUK'

Taksim Dayanışması Koordinasyonu'ndan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman Başbakan'la gerçekleştirdiği görüşme hakkında Gezi Parkı direnişçilerine bilgi verdi. Dayanışma'nın 4 talebini ilettiklerini ve müzakere ettiklerini belirten Kahraman, "Bu sesi duymalarını istedik. Sizlerin verdiği güvenle 'çapulcular' olarak masaya oturduk. Orda çok gururluyduk" dedi.

Kahraman, hükümetin Gezi Parkı'nın yıkımına ilişkin yargı kararının beklenmesi ve kararın ardından referandum yapılması görüşünde olduğunu aktardı. Hükümetin halk oylaması önerisi alanda bulunanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

'KARARI BURASI VERECEK'

Hükümetin şiddet uygulayan polislerin soruşturulduğunu belirttiğini aktaran Kahraman, ülke genelindeki meydanlarda basın açıklaması, yürüyüş, gösteri yasaklarının kaldırılmasına ve gözaltındaki direnişçilerin serbest bırakılması konusunda hükümetin teminatı olmadığını belirtti. Kahraman sözlerini, "Kararı burası karar verecek. Direnişçiler olarak hep beraber tartışıp karar vereceğiz" ifadeleriyle sonlandırdı. Açıklamada alınan kararın yarın sabah saat 10:00'da düzenlenecek basın toplantısı ile duyurulacağı belirtildi.

GEZİ PARKI'NDA BUGÜN ANMA VAR
    
Taksim Dayanışması bu akşamki buluşma için yaptığı çağrıda, Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin anılacağını duyurmuştu. Direnişte yaşamını yitirenler için düzenlenen anma saygı duruşu ile başladı. Sahne önünde Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve  Mehmet Ayvalıtaş’ın resimleri asıldı, Grup Yorum ise yaşamını yitirenlerin anısına "Bize ölüm yok" parçasını seslendirdi. Anmaya Ethem Sarısülük’ün kuzeni de katılarak, yazdığı şiiri okudu.

Vali ve Başbakan'ın 'Çocuklarınızı alın' çağrılarına dün alana giderek yanıt veren anneler, bu akşam da Gezi Direnişi'nde. Anneler, yaşamını yitirenlerin resimlerinin etrafında yakılan mumların hemen yanı başında "Yiğidim Aslanım'ı söyledi. Bütün alan birlikte yaşamını yitirenleri andı.


Gezi Parkı'ndan kritik karar
Gezi 7 bölgeye ayrılacak ve kritik karar verilecek.

Taksim dayanışma Platformu Gezi içinde 7 bölgede forum yapacak. Forumlarda herkes söz alacak ve Gezi Parkı için alınan karar da yarın saat 10:00'da basın toplantısıyla açıklanacak.

Taksim Dayanışmasından yapılan açıklama şu şekilde:

"Biz beraber karar alacağız.. Buraya Topçu kışlası değil, tek bir çivi çakılmayacak. Parkımız park olarak kalacak. Bugün kendi organizasyonumuzu kurma vaktidir. Tüm gözaltıların serbest bırakılmasını istiyoruz

Tepkimiz Recep Tayyip Erdoğan'a dır.

Biz barikatları zorladık. Biz Gezi Parkını ve Taksim'i kazandık. 15 gündür Gezi'de bekliyoruz.. Bu nedenle beraber karar vermek istiyoruz ve forumlar düzenleyeceğiz ve mücadelemizi nasıl devam ettireceğimize karar vereceğiz.

Yağmaya izin vermeyeceğiz burada 3'üncü köprü ve havalimanı da konuşulacak. Yeşil alanlarımızın katledilmesine izin vermeyeceğiz. kentler bizimdir.

Forumları bugün 16:00'da başlatacağız.

Yarın saat 10:00'da basın açıklamasıyla sonucu duyuracağız.."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.