Gezi Parkı'na müdahale

Gezi Parkı'na müdahale
Gezi Parkı'nda başlayan ve Taksim Meydanı'nda devam eden eylemin 19. gününde polis müdahalesi gerçekleşti. Eylemcilere biber gazlı müdahalede bulunan polis, Gezi Parkı'nı boşalttı. Polisin müdahalesi sırasında Gezi Parkı'nda yaralananlar olduğu bildiriliy
 Polisten Gezi Parkı'na müdahale


Polis, Taksim Meydanı'nda toplanan eylemcilere ve Gezi Parkı'ndaki gruplara saat 20.15'ten itibaren uyarı anonslarında bulundu. 



Polis megafonlarla, "Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı'nı terk edin", "Dağılmanız için yeterli süre verilmiştir. Aranızdaki provokatörlere inanmayın", "Kamuya açık alanı işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar oradan uzaklaşın" şeklinde anonslar yaptı. Ancak kalabalık dağılmadı. 

MÜDAHALE ANINDA GEZİ PARKI'NDA YAŞANANLAR


Bunun üzerine polis akşam ezanının hemen ardından saat 20.50 sıralarında müdahaleye başladı. İlk olarak TOMA'lar ile su sıkılarak meydandakileri uzaklaştırdı. Ardından gaz da kullanılarak Gezi Parkı'na girdi. Polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile Gezi Parkı'na müdahalede bulundu. Bu sırada sık sık, "Tarlabaşı'na doğru meydanı boşaltalım" anonsları yapıldı. Eylemcilerden bazı kişilerin polise, taş attığı görüldü. Polisin girmesinin hemen ardından bir amsbulans da Gezi Parkı'na geldi. Bir kamyonun da Gezi Parkı'nın yanında olduğu görüldü. Gezi Parkı'nda çıkan eylemciler Divan Otel'in bulunduğu yöne doğru kaçıştı. Polisin müdahalesi burada devam etti. Polis, tazyikli su ve biber gazlı müdahale ile eylemcileri Harbiye tarafına doğru takip ediyor.

Polisin müdahalesi sırasında Gezi Parkı'nda yaralananlar olduğu bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.