'Gezi'de 5 gündür alkol satılmıyor'

'Gezi'de 5 gündür alkol satılmıyor'
Taksim Dayanışması üyesi İbrahim Keskin, Gezi Park'ında içki satışı iddialarıyla ilgili, ''5 gündür burada bira satışı yapılmıyor. Hepsi alanın dışına çıkarıldı. Çünkü burası bir ticarethane formuna dönmemeli'' dedi.

Taksim Dayanışması üyesi İbrahim Keskin, uzun süredir Gezi Parkı'nda olduklarını, burada herhangi bir ticaret yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Hiçbir şeyin parayla alınıp satılmadığını, yiyecek ve içeceklerin parktan ücretsiz temin edildiğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"5 gündür burada bira satışı yapılmıyor. Hepsi alanın dışına çıkarıldı. Çünkü burası bir ticarethane formuna dönmemeli. Böyle bir karar aldık. Açık zihinli olmamız gerekiyor. Ülkenin bütün problemlerini konuşuyoruz ama bunu alkollü yapmamak gerekiyor. Bu yüzden bira satışını 5 gündür yasakladık. Seyyar satıcılar da yok. Şu an burası pırıl pırıl. Herkesin her ihtiyacını ücretsiz bir şekilde kendi büfelerimizden alması söz konusu. Şu anda bu formda devam etme niyetindeyiz. Kimsenin kimseyle alkol, yiyecek içecek sebebiyle sıkıntı yaşamadığı, herkesin birbiriyle yardımlaştığı bir ortam kurulmuş durumda.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.