Gözaltı kaldırıldı yakalama istendi

Gözaltı kaldırıldı yakalama istendi
Hastanede tedavi gören Aziz Yıldırım hakkındaki gözaltı kararı dün kaldırıldı. Ancak, savcı Berk, mahkemeye başvurarak, Yıldırım hakkında yakalama emri istedi.

ŞİKE iddialarına ilişkin soruşturmada örgüt yöneticisi şüphelisi olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkındaki gözaltı kararı dün kaldırıldı. Ancak soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, İstanbul Nöbetçi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, hastanede tedavisi devam eden Yıldırım hakkında yakalama emri çıkartılmasını istedi. Mahkeme, Savcı Berk’in talebini henüz karara bağlamadı.

Pazar günü gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve önceki gün İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde anjiyo yapılarak tedavi altına alınan Aziz Yıldırım’ın avukatları, savcı Mehmet Berk’e sağlık durumuna ilişkin rapor sundu. Gözaltı süresi bu sabah dolacak olan Yıldırım’la ilgili raporu inceleyen Savcı Berk, sağlık durumunu dikkate alarak gözaltı kararını kaldırarak yakalama emri çıkarılmasını talep etti. Polis kontrolünde tutulan Yıldırım, tedavisinin ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilecek. Yıldırım, cuma gününe kadar hastanede müşahade altında tutulacak.

Yıldırım’a koştular

SAĞLIK sorunları nedeniyle hakkındaki gözaltı kararının kaldırılmasının ardından Aziz Yıldırım’ı ziyarete izin verildi. Kararın alınmasının ardından ilk olarak hastaneye Fenerbahçe yöneticileri Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı, Abdullah Kiğılı, Yasemin Merçil ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk geldi. Aziz Yıldırım’ın kızı Hande Gamgam eşi Mehmet Gamgam ile küçük kızı Gülşah Gordi ve Murat Gordi de hastaneye ziyarete geldi.

Çürük raporu gerçek çıktı

Aziz Yıldırım’ın, askerliğe elverişli olmadığına ilişkin aldığı çürük raporunun gerçek olduğu bildirildi. Yıldırım’ın, bacağındaki rahatsızlık nedeniyle bu raporu aldığı anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.