Hain saldırıya tepki yağdı

Hain saldırıya tepki yağdı
Diyarbakır Silvan’da 13 askerin şehit olmasının ardından tüm yurtta teröre protesto gösterileri düzenleniyor

İSTANBUL'DA İKİ PROTESTO

Silvan'da 13 askerin şehit edildiği terör saldırısı Bağdat Caddesi ve Taksim'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

İlk olarak JDM İstanbul Motor Sporları Kulübüne üye bir grup genç, Pendik Green Park Otel önünde toplanarak, otomobilleri ile konvoy eşliğinde sahil yolundan Bağdat Caddesi’ne kadar Türk Bayrakları açarak ilerledi. Şehit askerlerin isimlerini tek tek okuyan grubun yürüyüşü sırasında, çevredeki birçok vatandaş da yürüyüşe katılarak eyleme destek verdi. Grup, Selami Çeşme’de dağıldı.

Bu arada, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyesi bir grup da,  Taksim Meydanı'nda toplandı. Silvan'da şehit düşen askerlerin fotoğraflarını  taşıyan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, “Mehmetçiğin katili  Amerika”, “Terörü kınıyoruz” pankartları açtı.



ANITKABİR'E YÜRÜDÜLER

/_np/0732/13950732.jpgAnkara'da farklı kesimlerden kalabalık bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu terörist saldırıyı, Anıtkabir'e yürüyerek protesto etti. Aralarında şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu kişiler, ellerinde Türk bayrakları ile Kızılay'daki Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanarak, çeşitli pankartlar açıp, terör örgütü PKK ile elebaşı aleyhine sloganlar attı.

Gruba, çevredekiler ve esnaf da alkışlarla destek verdi. Şehitler için dua okuyan grup, daha sonra Anıtkabir'den ayrılarak dağıldı.

İZMİRLİLER KONAK'TA TOPLANDI

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Diyarbakır Silvan’da 13 askerin şehit edilmesini protesto etti, terörü lanetledi. Şehitlerin adları tek tek okundu, toplanan yaklaşık bin kişi de "Burada" diye bağırdı.

Teröre yönelik protestolarını dile getiren grup, eylemin ardından Konak’tan ayrıldı. Gruptan bazı kişiler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup, BDP binası yakınında yine sloganlar atıp dağıldı.

GAZİANTEP'TE TERÖRE LANET

Gaziantep'te yaklaşık 10 bin kişi teröre lanet okudu.

Demokrasi Meydanı’nda toplananlar, önce Şehitler Abidesi’ne, daha sonra da İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın önüne kadar slogan atarak yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ile terörü kınayan slogan atan grup, sık sık İstiklal Marşı okudu. Polisin geniş güvenlik önlemi alarak yolu trafğe kapattığı yürüyüşe yoldan geçenler destek verdi. Çok sayıda kişi de ev ve işyerlerini bayraklarla donatarak eyleme katıldı. Grubun güzergahı üzerinde bulunan BDP İl Binası’na olası saldırıyı önlemek için çevik kuvvet geniş önlem aldı. İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde askere destek sloganları atan gruba bazı askerler de el sallayarak karşılık verdi. Meçhul Asker Anıtı önünde İstiklal Marşı okuyan protestocular dağıldı.

MERSİN’DEKİ TERÖR PROTESTOSUNDA GERGİNLİK

Cumhuriyet Meydanı’nda bugün öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Atatürk Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Kalabalık, Atatürk Caddesi’ni kat edip, Işıklar Caddesi’ne yöneldi. Polisin engellemelerine rağmen bu caddeye giren kalabalık, BDP’nin Gençlik Kültür Merkezi önünde protestolarını sürdürdü.

Bu sırada Kültür Merkezi’nin yanındaki inşaattan taş ve molozları toplayan bir grup, bunları binaya fırlattı. Kültür Merkezi’nin camları kırılırken, binaya girmek isteyen bir kişi tartaklandı. Binaya atılan taşlardan biri, duvardan sekip Güvenlik Şube’de görevli Komiser Mehmet Şahin’in başına isabet etti. Başı kanayan polisin yardımına meslektaşları koştu. Yaralı polis ve hafif yaralanan tartaklanan kişi, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Güvenlik güçleri, binayı taşlayan kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Protestolarını sürdüren öfkeli vatandaşlar ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Grup, buradan uzaklaşıp, İstiklal Caddesi’nde eylemlerini bir süre daha sürdürdü.

KONYADA 10 BİN KİŞİ TERÖRÜ LANETLEDİ

/_np/0740/13950740.jpgElllerinde Türk bayraklarıyda Kültür Park Fuar Alanı’ndan toplanan aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu kalabalık, ilk olarak polis koridoru altında Zafer Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Protestocu grubun yürüyüş yaptığını gören çevredekilerinde katılması üzerine sayı biranda yaklaşık 10 bine yükseldi.

Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından yeniden Zafer Alanı’na gelen kalabalık, buradan da Garnizon Şehitliği’ne geçti. Protestocu grup, şehitlikte dua okuyup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kültür Park Fuar alanına kadar yürüdü. Şehit ailelerinin ellerinde şehit olan oğullarının fotoğrafıyla katıldı.

SAMSUN'DA 2 BİN KİŞİ TERÖRÜ LANETLEDİ

Silvan'da şehit olan 13 asker anmak ve terör örgütünü lanetlemek için Samsun’da yürüyüş düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 2 bin kişi, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Yaklaşık 2 bin kişi, bugün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, önce İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından dev bir Türk bayrağı açılırken, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz Mehmetiz hepinize yeteriz’, ’Askerde yatmadık vatanı satmadık’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları attı. Terör örgütüne lanetler okuyan kalabalık grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

36 DERECE SICAK ALTINDA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Terörle mücadelede bugüne kadar 117 şehit veren Sakarya’da, 13 askerin şehit olması nedeniyle düzenlenen protesto mitingine katılanlar 36 derece sıcaklık altında ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla yürüyerek terörü lanetledi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un da katıldığı mitinge esnaf da destek verdi.

ESKİŞEHİR'DE GERGİNLİK YAŞANDI

/_np/0737/13950737.jpgESKİŞEHİR’de düzenlenen terör protesto yürüyüşlerine katılan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup, bar balkonunda oturup ayağa kalkmayan bir kız ile yanındaki erkeğe tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine kız ve erkek ayağa kalktı. Ancak İstiklal Marşı’nın ardından kalabalığın öfkesi dinmedi. Bara girmek isteyen öfkeli kişileri polisler ve Ülkü Ocağı Başkanı Kadir Bıyık ve bazı MHP’liler engelledi. Kalabalığın tepsiyle karşılaşan kız ve erkeğin yanında bulunan sivil kıyafetli bir kişi, astsubay olduğunu söyledi ve askeri kimliğini göstererek kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

Olayların sakinleşmesinden sonra kalabalık gruplar halinde dağıldı. Dağılan gruplardan yaklaşık 50 kişi Barış ve Demokrasi Patisi’nin (BDP) bulunduğu Sakarya Caddesi’ndeki 7 katlı Birlik İşhanı önüne gitti. İşhanın çatısındaki BDP Bayrağını indirmek için içeri girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Grup daha sonra polisin uyarısı üzerine dağıldı.

BURSA'DA 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsalında 13 askerin şehit edilmesini protesto etmek için Bursa’da yürüyüş düzenlendi.

İnternetteki sosyal paylaşım sitesinden haberleşerek merkez Osmangazi İlçesi Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek yürüyüşe geçti. Kent Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ne kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grup, burada İstiklal Marşı okuyup terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Atatürk Anıtı’nın önünden tekrar Kent Meydanı’na yürüyen kalabalık grupla polis arasında gerginlik oldu. Setbaşı Köprüsü üzerinden Cumhuriyet Caddesi’ne kadar sloganlar atarak yürüyen grup daha sonra dağıldı.

BURDUR'DA BEDELLİ ERLER DE DESTEK VERDİ

PKK saldırısı, Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi. Burdur’daki sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yüzlerce kişi, ellerinde bayraklarla ’Türkiye Türktür Türk kalacak’, ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ’Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

Eyleme, çarşı iznine çıkan Burdur 58’inci Er Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan 123. Dönem yurtdışı döviz bedelli erler de destek verdi. Alkışlarla protestolara destek veren askerler, daha sonra grupla birlikte slogan atarak terörü lanetledi. Eylem sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

BOLU VE KARABÜK’TE TERÖRE TEPKİ

Bolu’daki Hükümet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 400 kişi, İzzet Baysal Caddesi’nde sloganlar atarak yürüdü. Cadde ulaşıma kapanırken, Türk bayrağının etrafında toplanarak yürüyenler, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Meclis’te PKK istemiyoruz’ istemiyoruz sloganları attı.

Karabük Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 30 kişi ise Türk bayraklarını açarak, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Karabük uyuma vatanına sahip çık’ sloganları attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.