HAVAİ FİŞEK REZALETİ!

HAVAİ FİŞEK REZALETİ!
Büyükçekmece’de gece yarısı saat 01.20’de yaklaşık 15 dakika yüksek sesli havai fişek patlatma rezaleti yaşandı.

İstanbul Büyükçekmece’de devam eden 12. Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali’nin 6. günüde (9 Temmuz Cumartesi gecesinin 10 Temmuz Pazar’a bağladığında) saat 01.20’de yaklaşık 15 dakika devam eden yüksek sesli havai fişek gösterileri vatandaşların büyük tepkisini çekti.

EN SON İZİN SAAT 23!

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz bu havai fişek gösterilerine kendisinin izin verdiğini ancak bu izinlerin gece en son 23.00 olduğunu kaydederek ‘Büyükçekmece Belediyesi bizden bu konuda izin istedi biz de verdik. Ancak bu tür izinler en geç saat 23.00’a kadardır. Gece yarısı 01.20 gibi saatte havai fişek patlatılması çok yanlıştır. Yapılan şikayetleri değerlendirip gerekli kurumlara bu rahatsızlığı ileteceğiz’ dedi.

ÇOCUKLAR AĞLADI!

Saat gece yarısı 01.20’yi gösterdiğinde bir biri ardına patlayan havai fişekler bir anda vatandaşta şüphe uyandırdı. Neler oluyor merakıyla balkonlara çıkan, sokaklara dökülen vatandaşlar tamam şimdi keser artık duaları ede dururken yaklaşık 15 dakika yüksek sesli devam eden patlamalar gece yataklarında uyuyan çocukları ağlamasına kadar sürdü. Bu saatte bu kadar uzun süre bu gösterileri yapanların ve bunlara izin verenlerin akıllarından şüphe duymak lazım diyerek sokaklara dökülen Büyükçekmeceliler; ‘Bu ne rezalettir. Dünyanın neresinde bu saatte benzer gösterilere müsaade ediliyor. Tamam bir festival yapıyorsunuz. Festivaliniz dünyanın en iyi festivali de olabilir. Ancak vatandaşlara 15 dakika gecenin bu saatinde işkence etme lüksünü ve hakkını nereden alıyorsunuz’ dediler.

SUÇ DUYURUSU GELİYOR!

Bu rezaleti Büyükçekmecelilere yaşatanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydeden vatandaşlar: ‘Hem suç duyurusunda bulunacağız, hem imza kampanyası yapacağız. MOBESA kameraları kaydetmiştir. Bakılsın bakalım gece saat kaçta ve kaç şiddetine bu patlamalar yapıldı, kaç dakika sürdü. Yazıklar olsun bu işkenceyi bizlere yaşatanlara. Hakkımızı arayıp bu yaptıklarını yanlarına bırakmayacağız’ dediler.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.