Hesabını soracağız

Hesabını soracağız
Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ilgili olarak, ''Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bu zalimlerden hesabını mutlaka soracağız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ilgili olarak, ''Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bu zalimlerden hesabını mutlaka soracağız" dedi.
Viersen kentinde Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Krefeld Şubesi’nin açılışı sonrasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç UETD’nin çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Konuşmasına Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Bülent Arınç, ‘’Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bu zalimlerden hesabını mutlaka soracağız’’ dedi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Arınç, terörden çok acı çeken bir ülke insanı olarak diğer ülkelerde yaşanan  terör olaylarına müsamaha ile bakamayacaklarını ifade etti.

Dünyanın neresinde olursa olsun bir ülkenin tek başına terörle başa çıkamayacağını savunan Arınç, ülkeler arasında terörle mücadele konusunda daha fazla işbirliği ve ortak mücadeleye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Babacan'a övgü
Konuşmasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı da öven Arınç, Babacan'ın Türkiye ekonomisine yaptığı katkıları anlattı.

Babacan'ın genç bir bakan olarak çok başarılı işler yaptığını anlatan Arınç, ''Ali Babacan Hindistan'da Maliye Bakanıyla görüşmeye gittiğinde oranın Maliye Bakanı Ali Babacan'ı genç bularak bakanınız nerede diye sormuş. Benim deyince afallamış öyleyse buyurun demiş. Ali Babacan'ı bebecan yaptılar bir zaman. Gencecik aslan gibi akıllı inançlı adam Türkiye'yi uçurdu be kardeşim'' dedi.

"Komplolar var"
AK Parti'nin girdiği tüm seçimlerden zaferle çıktığını söyleyen Arınç, "Şimdi bu hükümetin önüne geçmek için zorlamak yıpratmak için çeşitli komplolar var. Bunları hepiniz biliyorsunuz. Bu partiler karşımıza bazen ittifak ederek bazen başka formüllerle karşımıza çıkarak milletvekili sayımızı düşürmek istiyorlar. Tek istedikleri şudur. evet bunlar tekrar iktidar olacak ama güçleri biraz örselensin, çözüm süreci başarıya ulaşmasın, Türkiye karışsın ekonomisi bozulsun. Türkiye'de her kafadan ses çıkmaya tekrar başlasın. Peki sizin iktidar olmak niyetiniz var mı. Hayır. Biz de nerede o. Millet zaten bizi seçmez bir bizde de o aklı yok ki iktidar olalım gelirsek ne yapacağız Allah muhafaza. Peki sen gelemeyeceksen niye  bu hükümetin güçsüz olmasını istiyorsun? Bunlar gitsin de ülke ne hale gelirse geldin umurumda değil diyor" dedi.

"Sandığa gidin"
Muhalefete yüklenmeyi sürdüren Arınç, şunları kaydetti:

"Söylemek istedikleri bu. Ana muhalefet partisi lideri hedefimiz yüzde 35 diyor. En büyük hedefi buymuş bir de başbakan olabilmek. İktidar olursan başbakan olacaksın. Eskiden darbeler, ara dönemler parti kapatmalar vardı. Ben bekliyorum diye hazırda beklerlerdi. Darbeler dönemi gitti. Parti kapatma dönemi bitti. Siyaset mühendisliğinin miadı doldu. Milletten emaneti alırsan iktidar oluyorsun arkadaş alamazsan oturduğun yerde oturuyorsun. Yüzde 35 ile kimseye iktidar verilmez. Nasıl olur ki ana muhalefet lideri hedefini bu kadar açıklayabilir. Bizim başladığımız noktayı adam en büyük hedef olarak görüyor. Biz gittik onlar yerinde kaldı. Biz yüzde 50'ye geldik kardeşim. Bak şimdi bununda üstüne çıkacağız inşallah ben milletime güveniyorum. Burada yapacağımız seçimlere büyük bir katılım. Seçimlere katılım ne kadar yüksek olursa Türkiye'deki tuzaklar bozulur. Kim alırsa alsın birinci derecede önemli olan o değil. Birinci derecede önemli olan herkes sandığa gitmeli. Sandığa giden kimse oyunu kime vereceğini bilir. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.