Hollandalı aşırı sağcı liderin Erdoğan paylaşımı krize neden oldu

Hollandalı aşırı sağcı liderin Erdoğan paylaşımı krize neden oldu
Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'ın Twitter'dan yaptığı Erdoğan paylaşımı Türkiye'de aniden gündeme oturdu.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'ın Twitter'dan yaptığı Erdoğan paylaşımı Türkiye'de aniden gündeme oturdu.

Paylaştığı fotoğrafta Erdoğan ve IŞİD'i bir karede birleştirerek "Terörist" yazan aşırı sağcı lider, bir başka twitinde ise "Erdoğan beni Türkiye'de ihbar etti ve beni orada parmaklıklar ardında istiyor. (Başbakan) Rutte için cesaret gösterme ve terörist Erdoğan'la başa çıkma, Hollanda'daki nüfuzunu durdurma, Türkiye'yi NATO'dan çıkarma ve Türk büyükelçisini kovma zamanı!" açıklamasında bulundu.

Hollandalı Milletvekilleri Türkiye raporu istedi

Öte yandan Hollanda Parlamentosu'nda dün gerçekleşen görüşmelerde Hollanda Meclis üyeleri, kabineden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hollanda'daki Selefiliğin artmasındaki rolünü inceleyen bir rapor sunmasını istedi.

Daha öncede Parlamentonun soruşturma komitesi, Hollanda'daki sosyal ve dini örgütlerdeki "istenmeyen" nüfuzların araştırıldığını açıklamıştı. Soruşturma kapsamında Türk hükümeti de bulunuyordu.

AK Parti'den sert tepki

Aşırı sağcı lider Wilders'in söz konusu twiti ve açıklamalarına ise AK Parti'den sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Wilders hakkında, "Cumhurbaşkanımıza saldıran bu faşist, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşasa, şimdi lanetle anılan bir Nazi olurdu. Eğer şu anda Ortadoğu’da yaşıyor olsa DEAŞ mensubu bir katil olurdu. Bu çağda ve bu zamanda Hollanda’da yaşıyor ve insanlık düşmanı çirkin bir faşist oldu."

"Bu çirkin faşist eline fırsat geçse masum göçmenleri öldürme yolları arayacak bir katil adayı. Daha yaşarken insanlığın lanetlilerinden oldu. Bu faşistin ölümden kaçan göçmenlere kucak açma siyasetinin lideri Cumhurbaşkanımıza saldırması doğaldır."

"Çünkü bu lanetli faşistler insanlığa düşmandır. Bu faşistler mazlumları ölüme terketmediği için Cumhurbaşkanımıza düşmandır. Bu faşistler lanetli olduğu için insani değerlerin yüceltilmesine düşmandır" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Cumhurbaşkan Başdanışmanı İbrahim Kalın ise Twitter hesabından Wilders'in fotoğrafını paylaşarak "Enbesil" yazdı.

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise İngiilizce attığı twitinde, "Geert Wilders ve tatlı arkadaşları neo-nazilerin açıkladığı hiçbir şeye yorum yok. Asıl tehlike, Avrupa'nın görünüşte ılımlı hükümetlerinin ve görünüşte sorumluluk sahibi karar alıcılarının onların fikirlerini paylaşmalarıdır."

"Türkiye ve Avrupa'daki Türkler her zaman terörizme ve aşırılığa siper olmuştur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.