İşgalin beşinci günü: İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler

İşgalin beşinci günü: İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş dördüncü günü de geride bıraktı. Savaşın beşinci gününde, tüm dünya bölgeden gelecek olumlu bir haberi beklemeye başladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi sürüyor. Dördüncü günü geride bırakan savaşta, taraflar müzakere masasına oturmaya karar verdi.

Rusya'nın Ukrayna saldırısında 28 Şubat'ta öne çıkan gelişmeler şu şekilde:

07.31 - Rus ekonomisi, çok zor bir haftaya başlıyor. Ruble, pazartesi sabahı dolar karşısında yaklaşık yüzde 30 değer kaybetti. Cuma günü piyasalar kapanırken 1 dolar 83.64 Ruble ederken, pazartesi sabahı itibariyle bu miktar 119 dolara kadar ulaştı. Putin'in nükleer silahları da kapsayan caydırıcı güçlerin hazır olması yönündeki çağrısını takiben Rus rublesi offshore işlemlerde yüzde 29 geriledi. 

06.13: Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen: Ukrayna’nın AB’ye üye olmasını istiyoruz

AB’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu’nun Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’nın AB’ye üye olmasını istediklerini söyledi.

Euronews’e konuşan von der Leyen, “Onlar bize aitler, bizden insanlar ve üye olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

01.27: Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, telefonda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını ele aldı.

01.26: Rus güçleri Berdyansk şehrindeki tüm kamu binalarını ele geçirdi. 

00.30: Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını görüştü. Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre iki lider telefonda Ukrayna'daki gelişmeleri ele aldı.

00.20: Fransa, Rusya ve Belarus'ta bulunan vatandaşlarına bu ülkelerden "derhal" ayrılmalarını tavsiye etti.

00.15: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonda bin 67 askeri tesisin imha edildiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.