İstanbul Sözleşmesi kalktı Ankara Sözleşmesi geliyor

İstanbul Sözleşmesi kalktı Ankara Sözleşmesi geliyor
AK Parti'li Betül Sayan Kaya, 'Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle birlikte İstanbul Sözleşmesi'nin yerine farklı sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.'

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

A Haber'de konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi'nin yerine farklı sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz."

Betül Sayan Kaya'nın açıklamaları ise şu şekilde:

AK Parti kurulduğu günden beri politikalarının merkezine bayan oturtan siyasi bir hareket. Bayanlar AK Parti'nin merkezinde oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayatın her alanında bayanlarımızın önü açıldı.

AK Parti'nin iktidara geldiği ilk yıllardan yüzde 4,4'ten yüzde 17'lere kadar yükseldi.

Üniversitelerimizde çok sayıda bayan akademisyen mevcut. Bayanların güçlendirilmesi için çalışmış bir partiyiz. Bizim mottomuz, Güçlü bayan, güçlü aile, güçlü Türkiye.

İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında imzalanırken, Bayana karşı şiddetle mücadele için imzalanmış sözleşme. Son yıllarda sözleşme üzerinden farklı lobilerin yapıldığını gördük.

Muhalefetin sahiplendiği sözleşme değildi. Bu sene temmuz ayından itibaren, tamamen muhalefet etmek için kampanya yaptılar.

ANKARA SÖZLEŞMESİ HAZIRLIYORUZ

CHP'li Özgür Özel'i Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözlerinden dolayı kınıyorum. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Sözleşmesi'nin kutuplaşmaya yol açtığını görüyoruz.

Bu ayrışme kutuplaşma bizi; 'İstanbul Sözleşmesi olmasa da olur. Aslolan hukuktur' noktasına getirdi. Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi'nin yerine farklı sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.

Kaynak: A Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.