İşte 13 şehitten geriye kalanlar...

İşte 13 şehitten geriye kalanlar...
Yürek yakan görüntüler

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı terörislerin 13 askeri şehit ettiği bölgeye giden sivil toplum örgütü temsilcileri ve köylüler, tuzaklanmış el bombası buldu. Çatışma bölgesinde bulunan ekmek parçaları, asker kumanyaları, şehitlerin yanmış giysileri ile yüzlerce boş mermi kovanı, çatışmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Diyarbakır'da aralarında İHD, Mazlum Der, Diyarbakır Barosu il sendika temsilcilerinin de bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü mensubu, 13 askerin şehit olduğu Dolapdere Köyü yakınlarındaki tepeye gitti. Köy meydanında köylüleri dinleyen heyet üyeleri, daha sonra çatışmanın olduğu bölgeye gitti. Köye 10 dakikalık yürüyüş mesafesi uzaklıktaki çatışma bölgesi ilk kez görüntülendi. Meşe ağaçları arasında askerin konuşlandığı mevziler ile çevresini saran otların tamamen yandığı görüldü.

Uçaksavar mermileri ile yüzlerce boş kovanlar dikkat çekerken, mevzilerin bulunduğu tepenin hemen önündeki kayalıkların arasında, askerlerin yanan sırt çantalarının bez parçaları ve demir aksamı dikkati çekti. Aralarında yaklaşık 30 metre mesafe bulunan çatışmada askerlerin kullandığı mevzilerin bulunduğu tepede, şehit askerlere ait yanmış askeri üniformalar, kumanyalar göze çarptı. Şiddetli bir çatışmanın yaşandığı anlaşılan tepe ve çevresinde geniş bir alanın yandığı görüldü.

Mevzilerde gezen heyet üyeleri ve köylüler, patlamayan mermi buldu. Kuru otların içine tuzaklanmış patlamamış bir el bombası dikkati çekti. Çevredeki köylerden çok sayıda kişi de çatışma bölgesine gelip gezdi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Bölgede başlatılan operasyonların ise Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçelerine kırsalına kaydırıldı. Terörist saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı grubun izini süren asker, havadan ve karadan operasyonlarına devam ediyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.