İşte Suriyeli gerçeği....

İşte Suriyeli gerçeği....
Bu fotoğraf yürekleri dağladı. Fotoğrafta minik bir kız, durakta yolcu alan halk otobüsünün egzozundan ısınmakta buluyor çareyi.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf duyarlı insanların uykularını kaçırdı, vicdanlarını kanattı. Yürek yakan bu kare büyük olasılıkla İstanbul Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bir otobüs durağında çekilmiş. Ancak, yerin hiç önemi yok.

Bu fotoğraflardan İstanbul ve diğer kentlerin her köşesinde çekmek mümkün. Çünkü, çaresiz on binlerce Suriyeli her yerde… Fotoğrafta bir Suriyeli çocuk. Kötü de olsa evinden, okulundan, yurdundan çok uzaklarda.

Üzerinde yazdan kalma birkaç partal. Biz farkına bile varmadan yanından geçip giderken o, iliklerine işleyen soğukla baş etmenin çocukça oyununu oynuyor.

Otobüs durağında yolcu alırken bekleyen otobüslerin egzozlarına minicik ellerini uzatıyor, ovalıyor. Dünyanın buz kesmiş vicdanlarının yapamadığını yapmaya, bir anlığına da olsa ısınmaya çalışıyor.

Türkiye'yi derinden sarsan haberimizde kullandığımız fotoğraf kısa süre içinde başta twitter olmak üzere sosyal medya kanallarında binlerce kez paylaşıldı. Fotoğrafı çeken kullanıcının adını ve soyadını, haberimizde kullanmak için uzun süre aradık. Ancak bu çarpıcı fotoğrafı kimin çekip ilk kez paylaştığını bulamadık. İsim belirtemesek de kendisini tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.