İzmirli başkan Türkiye'de bir ilke imza attı

İzmirli başkan Türkiye'de bir ilke imza attı
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında TBMM’de grubu bulunan üç partinin, sırasıyla AK Parti, MHP ve CHP İl başkanlarını makamında ziyaret etti.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Ak Parti’nin seçimlerde yerel yönetimler üzerinden siyaset yapmasının doğru bir strateji olduğunu söyledi. Kocaoğlu, her partide seçim başarılarında yerel yönetimlerin payının küçük, başarısızlıkta ise büyük görülmesinin işin doğası olduğunu belirtti.

Başkan Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında TBMM’de grubu bulunan üç partinin, sırasıyla Ak Parti, MHP ve CHP İl başkanlarını makamında ziyaret etti. Kocaoğlu’nun ilk durağı olan Ak Parti’de karşılamada aksiklik yaşandı. Aziz Kocaoğlu, Ak Parti İl binasının bir asansöründen beşinci kata çıkarken, Ak Parti İl Başkanı Cihat Akay, diğer asansörle beşinci kattaki makamından zemine indi. Kocaoğlu’nu basın mensupları karşıladı. Akay, Kocaoğlu makam odasına girdikten sonra geldi. Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar da katıldı. Aziz Kocaoğlu, seçim sonrası sürece birlikte adapte olmaları, kentin sorunlarına dönmeleri için üç partinin il başkanlarına ziyaret yaptığını söyledi. Hep birlikte çalışacaklarını belirten Kocaoğlu, "İktidar partisinin il başkanı, milletvekilleri, muhalefet partilerinin il başkanları ve miletvekilleri hep birlikte İzmir’in problemlerini çözmek, kendi bir adım daha ileri götürmek için çalışacağız" dedi.

’AKP YEREL YÖNETİMLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPTI’

Basın mensuplarının, Ak Parti’nin seçim propogandasını yerel yönetimler üzerinden yürütmesini nasıl değerlendirdiği sorusuna yanıt veren Aziz Kocaoğlu, her partinin, her adayın kazanmak için yarıştığını söyledi. Kocaoğlu, "Siyasi partiler İzmir’de yerel yönetimi almak için uğraşacaktır. Uğraşmaması abestir. Ancak, seçimin kazananı İzmirli hemşehrilerimizin takdiri ile oyları belirleyecektir. AKP, 2011 seçimlerinde çok doğru bir strateji ile İzmir’de yerel yönetimler üzerinden siyaset yaptı. Çok da doğru bir stratejidir. Bu nedenle kendilerini kutluyorum. Yerel seçimlerin konuşulmasının İzmir’e faydası vardır. Dünya kadar proje çıktı. Projeleri hep birlikte yapacağız. Hükümet veya yerel yönetim yaptı; şu parti, bu parti yaptı ayrımı olmaz. Hep birlikte İzmirlinin yaşam standartını yüksetmek amacımız olmalı. Her parti 2014 yerel seçimlerini kazanmak için İzmir’e asılacak. İpi gögüsleyecek olanın kim olduğunu siz zaten biliyorsunuz" dedi. Kısa bir sessizlikten sora Kocaoğlu, espri yaptığını söyledi.

SİYASET YOK ŞİKAYET VAR

Ak Parti İl Başkanı Cihat Akay ise Kocaoğlu ile ağabey, dost ilişkisi içinde olduklarını söyledi. Seçim atmosferine bilerek veya bilmeyerek söyledikleriyle Başkan Aziz Kocaoğlu’nu kırdılarsa özür dilediğini belirten Akay, "Sayın Başkan’a İzmir’in yönetimi konusunda her türlü desteği vereceğiz. Kendisini seçilmiş İzmir başkanı olarak her zaman başımızda gördük" diye konuştu. Akay, özellikle yerel yönetimlerle ilgili siyaset yapmadıklarını ancak İzmirlilerin yerel yönetimlerde ilgili şikayet ve sıkıntıları olduğunu söyledi. Cihat Akay, şikayetlerin yüzde 80’inin yerel yönetimlerden özellikle de ilçe belediyelerin iyi hizmet verememesiyle ilgili olduğunu söyledi. Akay’ın bu sözleri üzerine bir kez daha konuşan Kocaoğlu, İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerin tamamında ulaşım, şoförler ve altyapıdan şikayet olduğunu söyledi. Ancak bunun genel politikanın işi olmadığını belirten Aziz Kocaoğlu, "AKP bunu yapmıştır. Evet doğru stratejidir" dedi. Kocaoğlu, Ak Parti’de sade kahve içti.

MHP’YE BAŞARI DİLEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ikinci durağı MHP İl Başkanlığı oldu. Kocaoğlu, kendisini karşılayan MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan’a ve partisine başarılar diledi. Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte partilerin giderek güçleneceğini, belirtti. Yerel sorunların çözümü için de hep birlikte çalışacaklarını dile getiren Kocaoğlu, seçim sürecinde olduysa hatalarını sarmak, tebrik etmek için ziyarette bulunduğunu söyledi. Türkaslan ise İzmir’in kendisine yakışanı yaptığını ve güzel bir seçim yaşandığını söyledi. Hasan Ali Türkaslan, Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’in başkanı, ağabeyi olarak ufak tefek yanlış anlamaları ortadan kaldırmak, sevgi ve saygısı tesis etmek için yaptığı ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi.

ÇITAYI YÜZDE 50 KOYMUŞTUM

Aziz Kocaoğlu’nun CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ı ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alattin Yüksel de hazır bulundu. Kocaoğlu, İl Başkanı Bayır’a seçim sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İzmir’de sanki CHP’nin başarısız olduğu intibası yaratıldığını belirten Kocaoğlu, "Ama hangi kriterden bakarsanız bakın, İzmir’de CHP diğer partilerden daha fazla büyümüştür. Yerel seçim dinamikleri ile genel seçim dinamiklerini karıştırmamak gerekir. Biz 12 Haziran 2011 seçimlerinden aldığımız destek, güç ve deneyimle önümüzdeki sürece daha doğru politikalarla çalışarak hazırlanacağız. Her parti hata yapabilir. Varsa hatalarımızı minimize ederek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Aziz Kocaoğlu, seçimlerde CHP için çıtayı yüzde 50 oy oranı olarak koyduğunu, bunu da 2009 yerel seçimlerinden haraketle yaptığını söyledi. Ancak, yerel seçimlerin dinamiklerinin farklı olduğunu belirten Kocaoğlu, "2004’ten bu yana oylarımızı sürekli yukarı çekiyoruz. CHP’de bir büyüme söz konusu. Şunu da söylemem gerekir ki biz beklentiyi hep birlikte bu seçimde çok yüksek tutuk. Beklentiyi yüksek tutmak, aradığını bulamamak ayrı, başarılı olup olmamak ayrıdır. İkisini birbirinden ayırmak gerekir" dedi.

SUSAM İLE İLGİLİ SORUYA YANIT VERMEDİ

Bir basın mensubu, Kocaoğlu’na seçime iki gün kala CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam’la tartışmasını hatırlatıp, "Herkesle helalleştiniz. Mehmet Ali Susam’la da hellaleşecek misiniz?" diye sordu. Aziz Kocaoğlu, "Arkadaşlar bu, günün konusu değil. Bu konuda bir yorum yapmam, cevap vermem söz konusu değil" dedi. Kocaoğlu, "CHP’nin beklediği sonucu elde edememesinden sizin de payınız olduğu yorumlarına ne diyorsunuz?" sorusuna ise işin doğasını böyle olduğu yanıtını verdi. Aziz Kocaoğlu, "Seçimlerde sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de; sadece bugün değil, geçmişten bu yana başarıda yerel yönetimlerin payı küçüktür, başarısızlıkta ise payı büyüktür. Bu yerel yönetimlerin kaderidir. Tüm partilerde böyledir. Ben belediye başkanı arkadaşlara ’Başarının sahibi çok, başarısızlığın bizden başka sahibi olmayacaktır, ona göre çalışın’ dedim. Bu da normaldir. Doğal karşılamak gerekir. Çünkü belediye somuttur. Otobüsten, yoldan şikayet olur. İstanbul’da da Ankara’da da İzmir’de de böyledir. Her zaman bir belediyeyi eleştirecek çok sayıda döküman vardır. AKP belediyeler üzerinden seçim stratejisi yürütmüştür. Biz bunun genel seçim olduğunu söyledik. Ama onlar o stratejiyi kendileri için doğru olduğuna inandıkları için sürdürdüler. Yerel seçim önümüzdeki yıllarda yerel seçim yarışı olacaktır, hep birlikte yaşayıp göreceğiz" dedi.

İZMİR’İ ANKARA İLE KIYASLAYIN

Kocaoğlu, yerel seçimlerle ilgili basın mensuplarına bir istekte de bulundu. Nüfus olarak İzmir’e yakın büyük kentin Ankara olduğunu belirten Kocaoğlu, "Ankara’da belediye hizmetleri, belediyenin durumu ile İzmir’in belediyecilikteki durumumunu, ulaşım, imar, arıtmalarından metrosuna bir araştırıp kıyaslama yaparsanız, hem İzmir hem de Ankara kamuoyu bilgilenir" diye konuştu.

Kocaoğlu, Büyükşehir Beldeyesi sınırlarının il sınırına genişlemesiyle ilgili de açıklama yaptı. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olamayan 9 ilçe olduğuunu belirten Aziz Kocaoğlu, bu ilçelere de seve seve sınırlara dahil olmalarıyla hizmet vereceklerini söyledi. İl Genel Meclisi bütçesinin de Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesiyle kaynak sıkıntısı yaşamayaklarını belirten Kocaoğlu, teknoloji elverdiği sürece de 9 ilçenin tüm sorunlarını çözeceklerini belirtti.

KİMSE HEVESLENMESİN

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise Aziz Kocaoğlu’nun kendi yuvası olan CHP’yi ziyaretinden mutlu olduğunu söyledi. Seçimlerde Ak Parti ile 101 bin olan oy farkını 172 bine çıkardıklarını belirten Bayır, "Bu seçim artık bitti. Biz dünden itibaren yerel seçimler için çalışmalara başladık. Mahalle bazında inceleme yapıyoruz. Nerede eksik kaldık, nerede iyiydik. Bunları masaya yatırıp hep birlikte örgüt olarak röntgeni çekeceğiz. Gerekli müdahaleleri yapacağız. Dersimizi daha iyi çalışıp, yerel seçimlerde geçmişte olduğu gibi yine büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bundan sonra Aziz Bey’le daha sık görüşeceğiz. Çünkü 2.5 yıl sonra bir yerel seçim var. Örgüt ve Aziz Bey’in deneyimlerini bir arada hamur yapacağız. Hiç kimse heveslenmesin, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’de kalacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.