Kadın Memurlara Müjdeli Haber

Kadın Memurlara Müjdeli Haber
Bakanlık ile yetkili konfederasyon ve sendikalar arasında yapılan müzakerelerden bir iyi haber de kadın memurlara çıktı.

 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yetkili konfederasyon ve sendikalar arasında yapılan memurların sosyal haklarına yönelik müzakerelerden bir iyi haber de kadın memurlara çıktı.

Bakanlık tarafından oluşturulan teknik komisyon, 'izin süresi' ve 'sicil affı'yla ilgili düzenlemelerin ardından kadın memurları ilgilendiren bir talebi de değerlendirdi.

Doğum yapan kadın memurlara sağlanan gece nöbeti ve gece vardiyası konusundaki muafiyet süresinin uzatılması talebini ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına soran komisyon, bu kurumlardan olumlu cevap aldı. Böylece Bakanlık, muafiyet süresini uzatmaya yönelik yeni bir tasarı taslağı hazırladı. Düzenleme Bakanlar Kurulu'nda da olumlu karşılanırsa, diğer sosyal düzenlemelerle birlikte Meclis'e sevk edilecek.

MEMURLARA AF DA GELİYOR

Çalışma Bakanlığı, devlet memurları ile bu görevlerde bulunmuş olanlar hakkında verilmiş disiplin cezalarının affı için kolları sıvadı. Hazırlanan yasa taslağına göre 1 Ocak 1995 tarihi itibariyle 18 yıllık süreçte verilmiş disiplin cezalarının bütün sonuçları ile affedilmesi öngörülüyor.

Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapılan Kamu Danışma Kurulu toplantısında ele alınan konularla ilgili çalışmalarında sona geldi. Kurum, yasal değişiklik gerektiren bazı konularla ilgili yasa taslakları hazırladı. Ancak taslaklara son şeklini hükümet vererek Meclise gönderecek.

ESKİ MEMURA DA AF

Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun Taslağında, memurlara verilen disiplin cezalarının bütün sonuçları ile affedilmesi yer aldı. Taslak sadece halen çalışan memur ve diğer kamu görevlilerini değil; daha önce bu görevlerde bulunmuş eski memurların da affını öngörüyor.

DEVLETE KARŞI SUÇLAR HARİÇ

Taslak devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar veya istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçları nedeniyle sürekli olarak görevleriyle ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezalarını hariç tutuyor. Hürriyet'ten Aysel Alp'ın haberine göre,Hakim ve Savcılar Kanunu'na göre verilen yer değiştirme cezaları ile emniyet hizmet sınıfına dahil personel ile çarşı ve mahalle bekçileri hakkında meslekten çıkarma cezaları da kapsam dışı bırakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.