Kanal İstanbul projesi rafa mı kalkıyor?

Kanal İstanbul projesi rafa mı kalkıyor?
Gazeteci Jale Özgentürk Kanal İstanbul projesinin rafa kalkmak zorunda kalabileceğini iddia etti. Projeyi yapacak firma kalmadığını öne sürdü.  Kaynak: Kanal İstanbul projesi rafa mı kalkıyor?


 

Muhalefetin yoğun eleştirilerine rağmen AK Parti hükümetinin köprü temellerini atarak yapımına başladığı Kanal İstanbul projesinde her geçen gün yeni bir pürüz ortaya çıkıyor.

 Ekonomik sıkıntılara rağmen ısrarla sürdürülmeye çalışılan Kanal İstanbul Projesi sıkıntılı günlerde geçiyor. Bazı kaynaklar tarafından Kanal İstanbul’un ekonomik yükünü alacak firmaların kalmadığı öne sürülürken, Jale Özgentürk ''Çin’in iştahı kalmadı" başlıklı yazısında son olarak Çin’in de Kanal İstanbul projesiyle ilgili kafa karışıklığı yaşadığını yazdı. Özgentürk yazısında Türkiye’nin son zamanlarda ABD’ye olan yakınlığının Çin tarafından olumsuz karşılandığını belirtirken “İhaleye katılmak isteyen dört Çinli şirketin diğer büyük projelerin de talibi olduğunu hatırlatan çevreler, Türkiye ile ABD’nin yakınlaşması ile bu iştahın kaybolduğunu anlatıyor. Salgından sonra yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye göründüğü kadarıyla yönünü yine ABD’ye dönmüş gibi. Çin’in Türkiye’ye yerleşme politikası ise şimdilik başka bahara...” diye yazdı.

Ayrıca muhalefetin iktidar değiştiğinde Kanal İstanbul projesini sürdürmeyeceklerini açıklaması ve bunun üzerine Batılı bankaların bu projeye kredi vermeyeceklerini belirtmesi hükümetin Kanal İstanbul projesini zora sokmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.