Kar alarmı: İstanbul'a 3. dalga uyarısı! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar

Kar alarmı: İstanbul'a 3. dalga uyarısı! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar
Karlı ve soğuk hava dalgası, tüm yurdu etkisi altına aldı. İstanbul'da cumartesi gününden bu yana devam eden kar yağışında en kuvvetli yağış bugün bekleniyor. İstanbul için hem Meteoroloji'den hem de AKOM'dan peş peşe uyarılar geldi. Meteor

Peki, İstanbul'da kar yağışı kaç gün daha sürecek? İşte tüm detaylar...

KARADENİZ ÜZERİNDEN GELİYOR

Kar yağışı cumartesi sabahı ve pazar sabahı zaman zaman etkisini artırdı. Bir süre daha etkisini sürdürecek. Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü bugün yaşanacak. Batı Karadeniz açıklarında beklenen siklon, en büyük etkisini İstanbul’da gösterecek.

KAR YAĞIŞI SAATLERCE SÜREBİLİR!

 ‘Deniz etkisi kar’ yağışı olarak bilinen DEK’ler, İstanbul’da kendini gösterecek. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor. Kar yağışının saatlerce sürebileceği tahmini yapıldı.

PERŞEMBEYE KADAR YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Soğuk hava dalgasının perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Boğaz trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığı, bugün ve yarın için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; malûl ve engelliler ile hamile olanların izinli sayılacağı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime ara verileceği açıklandı.

ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından“Bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır” ifadelerini kullandı. İstanbul’da tüm üniversiteler de iki gün tatil ilan edildi.Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan açıklamada bugünkü uçuşların yüzde 15 oranında azaltılacağı belirtildi.

AKOM'DAN DA UYARI GELDİ

Afet Koordinasyon Merkezi de (AKOM) İstanbul için üst üste uyarılar yaptı. AKOM'dan yapılan açıklamada, "Kar yağışı geçişlerinin ilerleyen saatlerde şiddetinin arttırarak kuvvetli rüzgar, gök gürültüsü ve şimşek ile birlikte yer yer yoğun şekilde etkili olması bekleniyor" denildi.

SICAKLIKLAR EKSİ DEĞERLERDE

İstanbul'daki hava sıcaklığı -2 ila 1 derece arasında değişiyor. Karadeniz üzerinden İstanbul’a gelen kütleler yoğun kar yağışına sebep oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.