KAR YAĞDI, VATANDAŞ KAN AĞLADI!

KAR YAĞDI, VATANDAŞ KAN AĞLADI!
Marmara'yı kar esir aldı. İstanbul'da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
  

 Şiddetli rüzgar ağaçları devirirken, gecekondular ise çöktü. Üst geçitleri kullanmak isteyen İstanbullular ayakta duramadı. Haramidere'de kar nedeniyle E-5 karayolu bir süre kapandı. Trafik D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücülere acil çağrıda bulunarak, emniyet şeritlerini boş bırakmalarını istedi.

 

İBB’DEN ACİL ÇAĞRI: EMNİYET ŞERİTLERİNİ BOŞ BIRAKIN

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB’den yapılan açıklamada; “İstanbul’u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle  yollarda trafik aksamaları meydana geliyor.  Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle  kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur.“ denildi.

 

İSTANBUL İLE BAĞLANTISI 3 SAAT KESİLDİ

 

İstanbul’un en büyük semtlerinden Büyükçekmece’nin sabah erken saatlerden itibaren İstanbul ile bağlantısı 3 saatten fazla kesildi. Araçlar yolda kaldı.

 

Kar yağışının hafta başından itibaren bilinmesine rağmen tedbir alınmadı. Beylikdüzü’nden hem İstanbul hem de Edirne yönüne araçlar uzun süre hareket edemedi. Ulaştığımız Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hata yaptıklarını belirterek sorumluluğun kendilerinde olduğunu söyleyip özür diledi.

 

S RAMPASI KABUS OLDU

 

Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti. Sürücüler soğuk havada kurtarıcıyı kurtarmak için itmeye başladı. Uzun süren itmenin ardından kurtarıcı yerinden çıkarıldı. Uzun süredir yolda olduğunu ve sınavına geç kaldığını söyleyen bir vatandaş ‘İstanbul’un en büyük ilçelerinden Büyükçekmece’deyiz. Saat 10.00’dan beri yoldayım. İkide sınavım vardı ve kaçırdım. Biz buradayız ancak devlet burada yok’ şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLAR KARDA ZOR ANLAR YAŞADI

 

Büyükçekmece D-100 Karayolu üzerinde bulunan üst geçitte ilerlemeye çalışan vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyordu. Geçitten aşağıya inmek için kullanılan rampanın buz tutması vatandaşlara zor anlar yaşattı. Korkuluklara tutunarak ve kayarak aşağıya doğru ilerlemeye çalışan vatandaşlar zaman, zaman düşme tehlikesi geçirdi. Üst geçitte sıralanarak rampa aşağıya inmeye çalışan vatandaşların zor anları kameralara yansıdı. Zaman, zaman kar yağışının arttığı bölgede S Rampası olarak bilinen D-100 karayolu üzerindeki rampada uzun araç kuyrukları oluştu.

 

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÜCRETSİZ OTOBÜS

 

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi ilçe halkı için ring servisleri düzenliyor. İstanbul’da başlayan kar yağışı ile birlikte, karın en yoğun hissedildiği Beylikdüzü’nde belediye ekipleri hemen harekete geçti. Belediye Başkanı Yusuf Uzun, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yollarda sorun yaşayan vatandaşlar için ücretsiz servis imkanı sağladı. Gürpınar Merkez, Kavaklı Merkez ve Yakuplu Kaymakamlık önünden kalkacak olan belediye araçları vatandaşlara ücretsiz olarak Metrobüs duraklarına ring servis hizmeti verecek.

 

IŞIKLAR; “EKİPLERİMİZ GÖREV BAŞINDA”

Silivri’de sabah erken saatlerde başlayarak aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle harekete geçen Silivri Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Silivri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce oluşturulan karla mücadele ekipleri, ihtiyaç duyulan ve yardım talep edilen her noktaya ulaşarak sorunsuz bir kar çalışması sürdürülmesini sağlıyor.

 

İlçe halkının sorunsuz bir kış geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Tüm mahallelerimizde ve köylerimizde 24 saat görev başında olan ekiplerimiz, yollardaki buzlanmaya karşı tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 

100 TON TUZ ATILDI

Silivri Belediyesi’nin araç ve ekipmanlarıyla yapılan tuzlama çalışmaları kapsamında sabahtan bu yana Silivri’nin tüm mahalleleri ve köylerine toplamda 100 ton tuz döküldü.  24 saat görev başında olan Silivri Belediyesi karla mücadele ekiplerine, 736 10 02 ve 444 20 47 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

 

İSTANBUL'UN KAR RAPORU

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kar yağışıyla ilgili kentteki son durumu içeren açıklama yapıldı.  Açıklamada, "Meteoroloji işleri genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre gece saatlerinde başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla hamle yaparak fırtına şeklinde (saatte 50-80km hızla) esen rüzgârın gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Yurdumuzun büyük bölümü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor. İstanbul'da Cuma öğleye kadar yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor" denildi.

 

Yapılan açıklamada, kar kalındığının, Pendik, Kartal, B.Çekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde 2 cm'ye ulaştığı kaydedildi. Yüksek kesimlerin beyaz örtü ile kaplandığı şehir merkezinde ise yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde devam ettiği belirtildi. Kentte, gece çıkana fırtına nedeniyle 11 ağacın devrildiği, 5 evin çatısı uçtuğu bazı reklam panoları ve direklerinin devrildiği ifade edildi. Açıklamada "Bugün itibariyle Metin Oktay Spor salonunda 209 vatandaş misafir ediliyor" denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.