Karamollaoğlu net konuştu: Kılıçdaroğlu'nun yaptığını her babayiğit yapamaz!

Karamollaoğlu net konuştu: Kılıçdaroğlu'nun yaptığını her babayiğit yapamaz!
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'muhafazakar dünyayla helalleşme' sözlerinin çok önemli olduğunu söyledi. "Kılıçdaroğlu'nun yaptığını her babayiğit yapamaz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 2.5 saati bulan görüşmesinde 'denetlenemeyen bir başkanlık sistemine' dair endişelerine karşılık bulamayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhur İtitfakı’na kapıyı kapattı. “Prensip itibariyle bu sistemi benimseyen bir tutumun içine giremeyiz” dedi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan  Karamollaoğlu, 2018 seçimlerinde içinde yer aldıkları Millet İttifakı için yeni bir süreç işletilmesi gerektiğine dikkat çekti ve aday için, “Kazanmasında tereddüt olmayacak birine ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.


 
'KILIÇDAROĞLU'NUN SON İFADESİ ÇOK ÖNEMLİ'
Karamollaoğlu, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da adaylığı konuşuluyor, anketlerde ismi soruluyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili Alevi olması dolayısıyla soru işaretleri dile getiriliyor, kazanamayacağı ifade ediliyor. Sizce bu Türkiye’de bir sorun mu?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Bu her zaman Türkiye’de gündeme geldi. Bu konu önemsiz diyemeyiz. Ama bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu’nun sergilediği performans her babayiğidin sergileyebileceği bir performans değil. Bunu baştan söylemek lazım. Özellikle de son ifadesi, çok önemli…"

'KILIÇDAROĞLU, 'ESKİ CHP DEĞİLİZ' DİYOR'
Karamollaoğlu "Son ifadesi çok önemli" diyerek, Kılıçdaroğlu'nun 'muhafazakar dünyayla helalleşme' sözlerini işaret etti. CHP liderinin bahse konu açıklamalarını 'devrim mahiyetinde sözler' olarak niteleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın ifade etmesi, devrim mahiyetinde bir düşünce. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar sergilediği performansta benim söylemlerime ihtiyacı yok, herkes biliyor ve görüyor. Kendisi de çok açık ve net bir şekilde, 'Biz eski CHP değiliz' diyor."


 
CHP LİDERİ NE DEMİŞTİ?
Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV programında dindar kesimle ilişkilerinin daha iyi olduğunu söylemişti. "Bizim muhafazakâr dünyayla helalleşmemiz lazım, eksiğimiz var, oturup konuşmadık, derdinizi dinlemedik, Ankara'da oturduk durduk" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle ifadeler kullanmıştı:

- "Şimdi bu yıkılıyor ama karşılıklı güven de oluşmaya başladı. Ama belli bir zaman dilimine ihtiyaç var. Sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapma politikası izledik."

- "Muhafazakâr söylemini muhafazakârlara haksızlık olarak görüyorum. En muhafazakar parti bizdik çünkü değişime direniyorduk. Dindar kesimle ilişkilerimiz daha iyi zaten dindar kesim de ülkenin gidişatından rahatsız. Onlar da değişim istiyor. Bütün mesele karşılıklı güveni oluşturmak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.