KASIMDA AŞK BAŞKADIR!

KASIMDA AŞK BAŞKADIR!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticileri arasında olduğu TÜRGEV'e olan ilgisi bir türlü bitmek bitmiyor. Eylül ayı meclisinde 4 binayı TÜRGEV'e tahsis eden Büyükşe
 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının Perşembe günkü oturumunda 'orta ve yüksek öğrenim öğrenci yurtlarına ilişkin ortak hizmet projesi' adı altında toplam 19 bina çeşitli vakfılara tahsisini içeren komisyon raporu gündeme geldi. TÜRGEV'e 6, Ensar Vakfı'na 7, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na 4, Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile İstanbul Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı'na birer olmak üzere toplam 19 binanın bedelsiz olarak tahsisi yapılmasıyla ilgili rapora CHP'liler itiraz etti.

Aylık gider 1 milyon TL
Konuyla ilgili söz alan CHP'li Meclis Üyesi Erhan Aslaner, binalardan 3 tanesinin İBB mülkiyetinde olduğunu, geri kalan binaların kiralama yöntemiyle alındığını belirterek, bu kiralama ve tahsislerin İstanbullulara maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL olduğunu kaydetti. Aslaner, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu'na paralel bir yapıda olan bu vakıflar hızla büyümektedir. Bu vakıflar dışında başka vakıflara tahsis yapılmamaktadır. Bunların ortak özelliği ise hükümete yakın olmaları. Yani burada ayrımcılık yapılmaktadır” diye konuştu.

Planlarda başka görülüyor
CHP'li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu ise tahsis edilen yerler arasında yapı yasağı getirilmiş alanlar olduğunu savunarak, “Öğrenci yurdu olarak verdiğiniz alan yapı yasağı olan alan. Başka bir alana bakıyorsunuz, yeşil alan. Başka bir alana bakıyorsunuz, konut alanı” diyerek, teklifin yeniden değerlendirmek üzere geri çekilmesini talep etti. Ama teklif, CHP'nin ret oyuna rağmen AK Parti'li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

5 ayrı ilçe
TÜRGEV’E Sarıyer, Üsküdar, Fatih, Avcılar ve Şişli'de iki bina olmak üzere toplam 6 bina tahsis edildi. Ensar Vakfı'na, Ataşehir, Büyükçekmece, Maltepe ve Şişli'den birer; Kartal'dan ise 2 taşınmaz tahsis edildi. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na ise Gaziosmanpaşa'dan 1, Üsküdar'dan da 3 olmak üzere toplam 4 taşınmaz tahsis edildi.

Emek Karakaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.