Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: Takım tutar gibi parti tutulmaz

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama: Takım tutar gibi parti tutulmaz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bu sorunu çözecek birileri lazım. Var olan sorunu siyaset kurumu çözer. Siyaset kurumunu iktidara taşıyan kimdir, halktır. Eğer bir sorun yaşıyorsak ve bu sorun ç

En son ekonomik ve sosyal konsey ne zaman toplandı. Bir anayasal kurum aynı zamanda. 5 Şubat 2009' yılında toplandı. Bu tarihten beri hiç toplanmadı.

Niye toplanmıyor? Memlekette sorun yoksa iyi, toplanmasın. Bir dönem kanuna göre 3 ayda bir toplanması gerekiyordu. Ne 3 ayı, ne 3 yılı. Çözülmesi gereken bir sorunumuz var. Beraber çözeceğiz.

Zincir marketler ara sokaklara girdi. Esnaf nasıl geçinecek? Esnafın yaşaması, gelir elde etmesi gerek. 1 milyon 300 bin esnaf sorun yaşıyor ve bu soruna kulaklar tıkalıysa düşünmemiz gerek.

Halkbank neden başkalarına kredi veriyor da esnafa vermiyor.

Zincir marketlerle alakalı kanun teklifi verdik. 45 gün geçtikten sonra görüşülecek. İzleyin, bakalım kim ne söylüyor. Kim esnaftan yana, kim esnafa karşı, hep beraber görelim.

Bu topraklarda ilk seçim muhtarlık kurumudur. Biz muhtarlara aylık bağlayın dedik, ödenek bağladılar.

Birleşik oy pusulası yoksa benden sana oy yok diyeceksiniz. Bunu yaptığınız zaman gücünüzün farkına varırsınız.

Dünyanın her tarafında siyasi tartışmalar olur. Bu kadar hakaret çekilir mi, biz çekiyoruz siyasetçiyiz. Ama kanaat önderiyseniz sizin düşünmeniz gerek. Türkiye bunu hak ediyor mu etmiyor mu buna da bakmanız gerek.

Diyelim ki muhtarlarla alakalı kanun çıktı, muhtarların haberi yok; çiftçilerde alakalı kanun çıkıyor çiftçilerin haberi yok; sanayicilerle alakalı kanun çıkıyor onların haberi yok.

Bizim İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamemizde bunlar vardır. Kanun kavgasız dövüşsüz çıkar.

18. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılın sorunları çözülemez. 18. yüzyılın kavramlarının arkasına sığınıp sorunları çözmeye çalışıyor. Yok arkadaş öyle bir şey, 21. yüzyıldayız.

Aile destekleri sigortasını niye dillendirmiyor kimse? Çünkü yoksulluğu yönetmek istiyorlar, bitirmek istemiyorlar.

Takım tutar gibi parti tutulmaz. Siyasi partiler devlet olmak için iktidar olmazlar, devleti yönetmek için iktidar olurlar.

Birinci şart güçlendirilmiş parlamenter sistem. Sizler sanıyorsunuz ki milletvekili seçiyoruz. Sizin önünüze liste geliyor. Milletin vekilini millet seçsin diye niye hep birlikte söylemiyoruz. O zaman "eller iner kalkar" diye talimat verilmez.

Talimat verdiğiniz andan itibaren ona oy veren kitlenin onuruyla oynamış oluyorsunuz.

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.