Kiraz için adliyede cenaze töreni

Kiraz için adliyede cenaze töreni
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için bugün saat 11.00'de adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenlenecek.
Tören nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00'dan sonra herkese kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmıyor. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yapıyor. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçiriliyor. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, zırhlı araç, belediye otobüsleri, bekletiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tören alanında dev Türk bayrağı asıldı.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, olayın yaşandığı savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının gerçekleştiği 6'ıncı katın ana koridorunda avukatların ve vatandaşların giriş çıkışına müdahale edilmezken, sadece olayın meydana geldiği alana girilmesine izin verilmiyor. Adliyenin normal mesaisi ve duruşmalarına devam ediliyor.



Savcı Mehmet Selim Kiraz için şehit olduğu Çağlayan Adliyesi'nde cenaze töreni düzenleniyor.

İstanbul Adliyesi'ndeki rehine olayında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak İstanbul Adliyesi'ne getirilen Kiraz için şu an tören düzenleniyor.

Tören öncesi adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye önüne çok sayıda polis ekibi, zırhlı araç ve TOMA sevk edildi. Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda  toprağa verilecek. Kiraz için kılınacak cenaze namazına Başbakan Davutoğlu ile bazı bakanlar, milletvekilleri, meslektaşları ile ailesi katılacak.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası ile yakınları akşam saatlerinde Çağlayan'daki Florence Nightningale Hastanesi'ne geldi. Burada baba Hakkı Kiraz taziyeleri kabul ederken, yakınlarının gözyaşları sel oldu.

Baba ve yakınları hastanede iken Adalet Bakanı Kenan İpek, eski Adalet Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hastaneye geldi. Burada baba Kiraz ile görüşen protokol başsağlığı diledi. Protokol ardından yakınlarına da başsağlığı diledi. Ardından protokol hastaneden ayrıldı. Savcı Kiraz'ın yakınlarının ise gözyaşları sel oldu.

Öte yandan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi hastaneden Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

(Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum