'Koca 'vaka sayıları düştü' dese de sahada böyle bir düşüş yok'

'Koca 'vaka sayıları düştü' dese de sahada böyle bir düşüş yok'
Gece ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen vaka sayısı artmaya devam ediyor. TTB Merkez Konsey Üyesi Akkurt, “Salgın karşısında uygulanan eksik yöntemler, yeni piklere ve dalgalara neden olur” dedi.

Gece ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen vaka sayısı artmaya devam ediyor. TTB Merkez Konsey Üyesi Akkurt, “Salgın karşısında uygulanan eksik yöntemler, yeni piklere ve dalgalara neden olur” dedi.

İktidarın önce geceleri ve 4 Aralık’tan itibaren de hafta sonları uygulamaya başladığı “sokağa çıkma kısıtlamasına” rağmen Covid-19 salgını hızla artmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tablolarında, 1 Aralık’ta 30 bin 110 yeni vaka olduğu açıklandı. Ancak, günlük vaka sayısı, uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen hızla artmaya devam etti ve 10 Aralık’ta 31 bin 712, 15 Aralık’ta ise 32 bin 102 yeni vaka olduğu bildirildi.

KATKI SUNMAZ, DEDİK

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi, Göğüs, İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Akkurt, kısıtlamalara rağmen vaka sayısının artmasını BirGün’e değerlendirdi. “Bu kısıtlamaların bilimsel olarak salgın sürecine bir katkı sunmayacağını ifade ettik” diyen Dr. Akkurt, “İnsanları hafta sonu eve kapatıp, pazartesi sabah 5‘ten itibaren de kapalı servis araçlarıyla kapalı ortamlara çalışmaya gönderirseniz vaka artışları da sürekli olarak bir kısır döngüye girer” diye konuştu.

ZİNCİRİ KIRMAK İÇİN TAM KAPANMA ŞARTI

Akkurt, “Biz TTB olarak, uzmanlık dernekleri ve bilim insanlarıyla beraber tüm dünyada salgının kontrol altına alınabilmesinin birinci koşulunun enfeksiyon zincirinin kırılması olduğunu belirttik. Bunun yolu da en az iki hafta ve mümkünse dört haftalık, sosyal devlet ilkelerinin gereklerinin de yerine getirildiği tam kapanmadır” şeklinde konuştu.

PİKLERE NEDEN OLACAKTIR

“Etkisiz yöntemler piklere ve yeni dalgalara neden olacaktır. Tüm dünyayla beraber ikinci dalgayı yaşıyoruz ama bir dalganın daha gelmesi sürpriz olmayacaktır” uyarısında bulunan Akkurt, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hastaneler dolmuş, yoğun bakımlar taşmış ve sağlıkçılar da tükenmiş durumda. Havaların daha da soğuması, kapalı alanlarda insanların daha da yığılması enfeksiyonun daha da artmasına neden olacaktır. Bu ‘mış’ gibi yapılan kısıtlamaların salgına bir faydası olmayacaktır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Vaka sayıları bazı illerde düştü’ dese de sahadaki durum böyle bir düşüş olmadığını gösteriyor. Rakamlarla oynayarak düşüş olduğunu gösteremezsiniz, çünkü sahadaki durum belli.”

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.