Koronavirüs can almaya devam ediyor; 258 kişi daha hayatını kaybetti

Koronavirüs can almaya devam ediyor; 258 kişi daha hayatını kaybetti
Türkiye'de son 24 saatte 465 bin 563 koronavirüs testi yapıldı, 92 bin 406 kişinin testi pozitif çıktı, 258 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın 17 Şubat’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 465 bin 563 testten 92 bin 406’sı pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 258 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 103 bin 988 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının Omicron döneminde, basit de olsa yeni bir hastalıkla mücadele gücü olmayan risk grubu açısından endişeliyiz. Genel olaraksa olumlu gelişmeler var: Test pozitiflik oranları düşüyor, iyileşen sayısı yeni vaka sayısının üstüne çıkıyor. Seyrin daha iyi olacağını öngörüyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 89.0 aşılama oranıyla Osmaniye birinci sırada yer alıyor. Yüzde 61.9 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 84.9 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 82.6 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 77.4 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Salgının Omicron döneminde, basit de olsa yeni bir hastalıkla mücadele gücü olmayan risk grubu açısından endişeliyiz. Genel olaraksa olumlu gelişmeler var: Test pozitiflik oranları düşüyor, iyileşen sayısı yeni vaka sayısının üstüne çıkıyor. Seyrin daha iyi olacağını öngörüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.