Koronavirüs vaka sayısı 2 milyona dayandı

Koronavirüs vaka sayısı 2 milyona dayandı
Dünya genelinde koronavirüsten enfekte olan vaka sayısı 1 milyon 925 bini aşarken ölüm sayısı ise 119 binin üzerine çıktı.

Dünya genelindeki koronavirüs vakalarına ilişkin verileri resmi açıklamalar üzerinden anlık derleyen Worldometer’da yer alan verilere göre toplam vaka sayısı 1 milyon 925 binin üzerine çıktı. Ölümler ise 119 binin üzerine. Koronavirüsten enfekte olup iyileşenlerin sayısı da 423 binden fazla.

Salgının merkezi haline gelen ABD'de enfekte olan kişi sayısı 587 bini aştı. Ülkede 23 bin 644 kişi hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptıkları hamleleri savunurken, Türkiye'de corona virüsüne bağlı ölüm sayısı 1296'ya çıktı. İtalya'da ölüm sayısı 20 bini geçerken Fransa'da sokağa çıkma yasağı 11 Mayıs'a kadar uzatıldı.

İşte koronavirüs ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

Türkiye'de ilk vakası 11 Mart’ta görülen koronavirüs ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam saatlerinde açıklamalarda bulundu. Koca, son 24 saat içerisinde ülke genelindeki vaka sayısının 4 bin 93 ve yaşamını yitirenlerin sayısının da 98 olduğunu duyurdu.

Güncel verilerle birlikte Türkiye genelindeki toplam vaka sayısı 61 bin 49’a çıkarken toplam vefat sayısı da 1296’ya çıkmış oldu. İyileşen hasta sayısının da 3 bin 957'ye çıktığı belirtildi.

TRUMP’TAN ZEHİR ZEMBEREK TOPLANTI

ABD Başkanı Donald Trump, corona virüsü ile ilgili yaptığı açıklamalarda kendi hamlelerini savundu. Trump, AB ülkelerinden gelen ve Çin’den gelen yolcuların ülkeye alınmaması yasağından corona virüsüne karşı müdahalelerinde doğru olanı yaptıklarını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında çok agresif bir tutum izleyen Trump, corona virüsü ile ilgili erken uyarıları gözardı ettiğine dair iddiaları yalanladı ve eyaletlerin tekrar açılabileceğini söyledi.

DÜNYADA SON DURUM

Devletlerin açıkladıkları resmi rakamlara göre dünya çapında koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 925 bini geçti. Elde edilen verilere göre dünya genelinde koronavirüse bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 119 bini geçti.

Öte yandan ABD’de güncel verilere göre son 24 saat içerisinde 1509 insanın öldüğü açıklandı. Ülke genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 23 bini geçerken 587 bin insanın da koronavirüs ile mücadele ettiği belirtildi.

ABD’nin arkasından gelen ve Avrupa’da koronavirüsün en sert vurduğu ülke olan İtalya’da da son 24 saatte 566 insanın hayatını kaybettiği açıklandı. Güncel verilere göre İtalya’da toplam ölüm sayısı 20 bin 465’e yükseldi.

ABD’nin ardından en çok vakanın olduğu İspanya’da da 170 bin corona virüsü hastası olduğu açıklanırken, bu ülkede koronavirüse bağlı ölüm sayısı da 17 bini geçti.

Bu ülkelerin arkasından gelen Fransa’da da vaka sayısı 136 bin 779 olarak açıklandı. Özellikle bakım evleri ve huzurevlerindeki ölüm oranının yüksek olduğu Fransa’da 14 bin 967 insanın koronavirüs yüzünden yaşamını yitirdiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.