Kovid-19 savaşçılarına teşekkür plaketi verildi

Kovid-19 savaşçılarına teşekkür plaketi verildi
Tüm dünya hızla saran Kovid-19 tehdidi altındayken zabıta ekipleri, salgının ilk gün itibaren sokağa çıkması yasağı 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ve hastalara her türlü desteği sağladı.

Caddeleri dolaşarak vatandaşa ve işyerlerine maske, mesafe ve hijyen uyarısı yapıldı. 

Pazarlarda önce tezgah mesafelerinden başlayarak maske ve hijyen denetimleri gerçekleştirdiler, sigara ve sokağa çıkma ihlallerine engel oldular, olmaya da devam ediliyor.

Öyle yürek ısıtan destekler vardı ki Bağcılar Belediyesi Zabıta ekipleri; hastaneye gidemeyen Ziya ve Şerife Sütçü çiftinin 29 günlük bebeği Ali Eymen’e anne sütünü yetiştirdi, günlük iğnelerini olmak isteyen onlarca hastayı hastaneye götürüp getirdi, emekli amca ve teyzelerin maaşlarını bankamatikten çekip evlerine götürüp teslim etti.

Zabıta ekiplerin 1 yıldır devam eden salgın sürecinde göstermiş oldukları özverili çalışmaları Bağcılar halkı tarafından büyük takdir ile karşılanırken Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı mesai arkadaşlarının her birine başarı belgesi verdi. 

Çağırıcı, “Tüm dünyanın korku içinde olduğu bu salgın döneminde gayretlerinizle ilçe sakinlerine güven ve cesaret verdiniz. Sizleri tebrik ediyorum.”

Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kovid-19’un ülkemizde görülmeye başladığı ilk günlerden itibaren gerek polis ekipleriyle yapılan gerek ise Vefa Grubu olarak kendi bünyesinde vermiş olduğu denetim ve destek hizmetlerinde gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı halkın takdirini bir kez daha kazandı.

İsimsiz kahramanlara Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından başarı belgesi verildi. Yeni hizmet binasındaki konferans salonunda sosyal mesafe ve maske kuralına uygun gerçekleşen törende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.

İlçe sakinlerine cesaret verdiniz

Zabıta belediyenin yüzü olduğunu söyleyen Başkan Çağırıcı, “Sizin çalışmalarınızda her zaman gerekli özen gösterdiğinizi biliyorum ve bunu da sahada görüyorum. 

Özellikle tüm dünyanın korku içinde olduğu bu salgın döneminde gayretlerinizle ilçe sakinlerine güven ve cesaret verdiniz. 

Bu mücadelede başarılı olmamızda sizlerin emeği büyük. Sizleri tebrik ediyorum.” Daha sonra Başkan Çağırıcı, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Vefa Destek Grubu’nda, Kaymakamlık denetimlerinde ve belediye bünyesinde hizmet veren 174 zabıta görevlisine teşekkür plaketlerini takdim etti. 

Çağırıcı, günün anısına salgın savaşçılarıyla da fotoğraf çekildi.

Her gün 1500 denetim

Salgınla mücadelede bir yılı geride bırakan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Mart ayından beri Kovid-19 salgınına karşı 7/24 çalışma esasıyla mücadelesi devam ediyor. 

Gece ve gündüz olmak üzere ikiye bölünen zabıtalar, bir yandan fırsatçılara göz açtırmadı diğer yandan halkın sağlığı için denetimlerini sıklaştırdı. Semt pazarlarına yönelik çalışmalar ise hiç taviz verilmiyor. Her gün ortalama 1500 denetlemeyle salgına karşı çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.