Kovid-19’dan dolayı Kapalı olan işyerlerin Çevre Temizlik Vergisi alınmasın

Kovid-19’dan dolayı Kapalı olan işyerlerin Çevre Temizlik Vergisi alınmasın
Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında kapatılan tüm işyerleri çok zor durumda olduğunu söyleyen Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kapatılan ve gelir elde edemeyen işletmeler Mayıs ayında Çevre

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı acil bir düzenleme yapılması gerekli”

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile kapatılan işyerleri ekonomik olarak çok zor bir dönem de olduklarını Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şu çağrıyı yaptı; “İçinde bulunduğumuz salgın süreci esnafımızı iflas noktasına geldi.

Kapalı olan ve gelir elde edemeyen esnafımıza destek olmak zorundayız. Bu kapsamda kapatılan yeme içme yerleri belediyeler Mayıs ayında tahsil yapacağı 2021 yılı Çevre Temizlik Vergisi ilk taksiti alınmasın.

Faaliyette olmayan ve hiç bir, gelir elde edemeyen işyerlerin vergisi kesinlikle olamaz. Her ne kadar belediyeler mali yönden iflas etme noktasına gelmiş olsalar bile, çok daha zor durumda olan küçük esnafımıza destek ve moral olması açısından Çevre Temizlik Vergisi birinci taksitin alınmamalı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca acil bir düzenleme yapılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.