Lozan milli irade beyanıdır

Lozan milli irade beyanıdır
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lozan Barış Anlaşması’nın 88’inci yıldönümünde, “Lozan Barış Antlaşması, milletin bağımsızlığı ve ülkenin bütünlüğüne dair sarsılmaz bir irade beyanıdır” mesajı yayınladı.


CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Lozan Barış Ant-laşması’nın imzalanmasının 88’inci yıldönümünü dolayısyal yayınladığı mesajda, “Lozan Barış Antlaşması, milletin bağımsızlığı ve ülkenin bütünlüğüne dair sarsılmaz bir irade beyanı olmasının ötesinde, Türkiye’nin uluslararası barışa ve işbirliğine verdiği önemin de açık bir göstergesidir” dedi. Diğer mesajlar özetle şöyle:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Cum-huriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, Cihanda Barış’ ilkesiyle daima barış ve dayanışmanın hakimiyeti için çalışmaktadır. Türkiye, bugün barışçıl ve yapıcı politikalarıyla “Bölgesinde ve dünyada barış ve istikrarın güvencesi haline gelmiştir.

Zafer tescili

Başbakan Tayyip Erdoğan Aziz milletimizin cepheden cepheye koşarak meydanlarda verdiği çetin bağımsızlık mücadelesi sonucunda elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomatik, siyasi ve hukuki olarak da tescil edilmiş, bağımsızlık ve egemenliğimiz tüm dünyaya ilan edilmiştir. Misak-ı Milli hedeflerine büyük oranda ulaştığımız Lozan Antlaşması ile Türkiye’nin bağımsız ve eşit bir devlet olarak uluslararası topluma kabul edilmesi sağlanmıştır. Türkiye, o tarihten bu yana, uluslararası alanda çok daha güçlü, özellikle son 9 yılda yaptığı atılımlarla tüm dünyanın hayranlığını kazanan bir ülke olmuştur. İnanıyorum ki, Cumhuriyetimizin elde ettiği kazanımlar, hiçbir kesintiye uğramadan, her geçen gün artarak devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.