Mansur Yavaş: Hak yerini buldu

Mansur Yavaş: Hak yerini buldu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter paylaşımıyla Mahkeme'nin TOGO kuleleriyle ilgili kararı verdiğini ve haklı çıktıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çok tartışılan TOGO kuleleri ile ilgili konuda Mahkeme'nin karar verdiğini söyledi.

23 Aralık 2019 tarihli twitini alıntılayan Yavaş, "Yalan, iftira ve harama karşı mücadelemiz karşılığını buldu. Mahkeme, Togo Kuleleri’yle ilgili kararını verdi, biz haklı çıktık. İftira, diz çökecekti, yine çöktü. Hak yerini bulacaktı, yine buldu. Doğru duvar yıkılmazdı, yine yıkılmadı. Ankara'mız için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Alıntı yaptığı geçmiş twitinde ise "Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür... Doğrular ise sadece Hakkın önünde eğilirler..." ifadeleri yer alıyor. Bu ifadeleri Sinan Aygün'ün videosunun üzerine yapan Yavaş'ın paylaştığı videoda Sinan Aygün'ün, "O kişiler, sizden 25 milyon lirayı kendi ceplerine indirmek için mi istediler" sorusu üzerine, "Hayır, öyle bir şey yoktur. Bana şunu dediler, okulun bedeli 25 milyon tutuyor..." cevabını veriyor.

Twitter'da hızla 1 numaraya yükselen TOGO kuleleril etiketinde ise kullanıcılar, mahkemenin Togo kulelerini yıkma kararı aldığını belirtiyor.

Karar sonrası kanuni prosedür için harekete geçilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin ise Danıştay'ın böyle bir karar aldığını ve prosedürün başladığını bildiriyor.

Gültekin attığı twitte, "Danıştay'ın kararı sonrası kaçak binalara uygulanan kanuni prosedür için harekete geçilecek. Gizli emsallerle 20 bin m2'den 120 bin m2'ye çıkarılan inşaat kanuna uygun hale getirilecek. ABB, bu süreçte de sadece hukukun verdiği kararları uygulayacak" ifadelerini kullandı.

Gültekin'in konuyla ilgili twitinde paylaştığı fotoğrafta ise şu ifadeler yer alıyor: 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.