Marmara Depremi Sonrası Beklenen Tsunami 5 Metre

Marmara Depremi Sonrası Beklenen Tsunami 5 Metre
Deprem Uzmanı Doç. Dr. Ümit Dikmen, olası Marmara depreminde yaşanacak en şiddetli tsunaminin 5 metreyi geçmeyeceğini söyledi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. S. Ümit Dikmen, olası Marmara depreminde yaşanacak en şiddetli tsunaminin 5 metreyi geçmeyeceğini söyledi.

'OLASI MARMARA DEPREMİ' KONUŞULDU

Büyükçekmece Belediyesi ilçe sakinlerini deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Olası Marmara Depremi' konulu konferans düzenledi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta Marmara'da beklenen depremin İstanbul ve Büyükçekmece'de bırakacağı etkiler ve sonuçları konuşuldu. Konferansın açılış konuşmasını Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yaptı. 30 yıl boyunca Büyükçekmece'de kaçak inşaata izin vermedikleri depreme en çok hazır olan ilçe olduklarını belirten Akgün, Büyükçekmece'de yaşayan insanların kaçak inşaat konusunda fazlasıyla bilinçli olduklarını söyledi.

"TSUNAMİ 5,5 METRE OLUR"

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. S. Ümit Dikmen de, hazırladığı sunum ile olası deprem tahminleri hakkında vatandaşlara görsel bilgiler verdi. Dikmen, gündemde uzun süre yer alan deprem sonrası tsunami beklentisi hakkında da açıklama yaptı. İstanbul'un güneyinde yer alan çukurda deprem sonrası heyelanların yaşanabileceğini söyleyen Ümit Dikmen, şunları kaydetti:

"Heyelanların ve deniz içinde kırılacak fay hattının sonucunda, televizyonlarda çokça duyduğumuz tsunami yaratabilir. Bu tsunami Japonya'da yaşanan büyüklükte değil. En şiddetli senaryoda beklenen tsunami 5, 5 buçuk metre civarında dalga bekleniyor."

Öğretim Görevlisi Ümit Dikmen, Marmara Denizi'nde yer alan fay hattının kırılmayan kısmının ortasında Büyükçekmece'nin yer aldığını da açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.