Marmaris'teki yangında yeni gelişme: 'Durumumuz pek parlak değil'

Marmaris'teki yangında yeni gelişme: 'Durumumuz pek parlak değil'
Marmaris, Bördübet’te dün çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile giderek büyüyor. Ekipler kısa sürede müdahale etse de alevler kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yayıldı. Belediye Başkanı Oktay son durumu hakkında, "Sabotaj olma ihtimali yüksek" de

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Bördübet mevkiinde bulunan ormanlık alanda akşam 20:02'de yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın için hem karadan hem de havadan müdahale edilmesi için ekipler seferber edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra 144 arazözler, 13 dozer ve 576 orman işçisi ile müdahale edildiğini bildirdi.

"DURUMUMUZ ÇOK PARLAK DEĞİL"

Yangının gerçekleştiği Marmaris'in Belediye Başkanı Mehmet Oktay sosyal medyada yayınladığı videoda, “En büyük olumsuzluğumuz şu anda rüzgarın şiddetli olması. Rüzgardan kaynaklı durumumuz çok parlak gözükmüyor” açıklamasında bulundu.

RÜZGAR NEDENİYLE BÜYÜDÜ

Şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekipler ilk etapta iki yangın söndürme helikopteri ile müdahalede bulundu. Havanın kararması ile birlikte alevlere müdahalenin karadan devam edeceği bilgisi edinildi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Şule Aydın'la Kayda Geçsin programına bağlanan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yangın hakkında önemli bir gelişmeyi aktardı.

Yangına belli noktalarda müdahale edilebildiğini bildiren Oktay son durumu şöyle bildirdi:

"Özellikle yüksel noktalarda müdahale maalesef yok. Çalışmalar yoğun bir şekilde ama henüz kontrol altına alınmış değil. Rüzgar hala devam ettiği için olumsuzluk devam ediyor."

Şule Aydın'ın Bakan Kirişçi'nin "Yangın yönetim merkezindeyiz, takip ediyoruz. Devletimiz tüm kurumları ile teyakkuz halinde" sözlerini hatırlatarak yangın yönetim merkezi ile koordineli çalışıp çalışamadıklarını sorması üzerine Oktar şunları söyledi:

"Bizler sahadayız zaten. Kaymakam bey olsun Vali olsun... Koordinasyon merkezindeki arkadaşlarımız ile de iletişim halindeyiz. İhtiyacımız eğer varsa gece görüşlü helikopterlerin bir an önce harekete geçirilmesi. Ulaşamadığımız karadan müdahale edemediğimiz yerler var."

SABOTAJ OLMA İHTİMALİ

Gazeteci Murat Ağırel'in yangının 3 farklı noktada başlatıldığına ilişkin sorusuna ise Oktay, "Evet bize gelen bilgi de bu yönde. 3 farklı noktada çeşitli görgü tanıklarının olduğu söyleniyor. Sabotaj olma ihtimali yüzde 90'larda" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.