Meteoroloji açıkladı: Perşembe gününe kadar devam edecek

Meteoroloji açıkladı: Perşembe gününe kadar devam edecek
Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre, soğuk ve yağışlı hava perşembeden itibaren azalacak, soğuk hava sadece yurdun Doğu kesimlerinde görülmeye devam edecek. Meteoroloji, ayrıca bugün ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, barajlarda azalan su nedeniyle dört gözle beklenen yağışların, perşembe gününden itibaren azalacağını açıkladı. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada İstanbul’da bugün sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde hafif kar yağışının beklendiği ve hava sıcaklığının bugün ve yarın sabah saatlerinde -2 ve -3 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:

"Yağışların Doğu kesimlerde aralıklarla devam etmesini bekliyoruz. Bu yağışların Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güney doğusunda ve Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Çarşamba günü Doğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışı bekleniyor. Perşembeden itibaren ise soğuk havanın yurdun Doğu kesimlerinde görülmesi bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredecek olan sıcaklığın perşembe günü Batı'dan başlayarak artacağı tahmin ediliyor. Bugün ve çarşamba sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden ulaşımda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekiyor.

İstanbul’da bugün sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde hafif kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı bugün ve yarın sabah saatlerinde -2 ve -3 dereceye kadar düşeceğinden vatandaşlarımızın buzlanmaya karşı dikkatli olmaları şart.

İstanbul’da perşembeden itibaren hava sıcaklığının artması cuma, cumartesi günleri 10 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Ankara’da ise yağış beklenmiyor. Sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden vatandaşlarımızın ulaşımda dikkatli olmaları gerekiyor. İzmir’de de cumaya kadar yağış beklenmiyor. Sıcaklık perşembe ve cuma 13 dereceye kadar çıkacak. Yağmur bir süre daha devam edebilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.