NATO Türkiye hakkında flaş açıklamada bulundu

NATO Türkiye hakkında flaş açıklamada bulundu
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu savunma ve dışişleri toplantısında, Türkiye’ ile S-400 ve Doğu Akdeniz meselesinde çok ciddi görüş ayrılıkları olduğunu bir kez daha söyledi.

Türkiye'gerçekleştirmiş olduğu eylemler sebebiyle çok ciddi endişeleri olduğunu söyleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Hepimizin bildiği gibi Doğu Akdeniz, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemlerini alma kararı ve demokratik haklara çeşitli görüş ayrılıklarımız ve bazı sorunlar var."

NATO'nun aynı zamanda bu konuyu tartışmak için "önemli platform sunduğunu" söyleyen Jens Stoltenberg, bu sayede farklı konuların gündeme getirilebileceğini, ciddi tartışmalar yapılabileceğini söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre Jens Stoltenberg, her biri farklı tarihe, coğrafyaya ve politikaya sahip 30 üyesi olan bir ittifakta her zaman görüş ayrılıkları yaşanacağının altını bir kez daha çizdi.

Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog kurulmasında NATO'nun üstlendiği rol de yer aldı.

NATO Genel Sekreteri, NATO tarafından hayata geçirilen askeri gerilimi yatıştırmaya yönelik güvenlik mekanizmasının iki ülke arasında ilk müzakerelerin hareket etmesini sağladığını belirtti.

NATO dışişleri bakanlarının gelecek hafta Brüksel'de Amerikan Başkanı Joe Biden yönetiminin ilk defa yüz yüze bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: DW Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.