Okullar Hayat Olsun Projesi start aldı...

Okullar Hayat Olsun Projesi start aldı...
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol gereği ilk kez pilot şehir Konya’da uygulamaya konulan “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin değerlendirme toplantısı İstanbul’da yapıldı.
 Konya Okullar Hayat Olsun Projesi"nde Örnek Şehir
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol gereği ilk kez pilot şehir Konya"da uygulamaya konulan “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin değerlendirme toplantısı İstanbul"da yapıldı.
 


Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanları ve milli eğitim müdürleri katıldı. Okullar Hayat Olsun Projesi’nin eğitim sistemindeki demokratikleşme ve esnekleştirmenin bir yansıması olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, proje kapsamında okulların vatandaşlara açıldığını, onların istek ve ihtiyaçlarına göre kullanıldığını dile getirdi. Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, okulların evlerden daha bakımlı olması gerektiğini belirterek, okullardaki fiziki mekanlarla çocukların iyi yetişmesinin bağlantılı olduğunu ifade etti. Okullar Hayat Olsun Projesi’nin ailelerin sosyal hayata katılmasına, mahallenin okulla bütünleşmesine vesile olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, proje ve eğitimdeki büyük gelişim nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e Milli Eğitim camiasına teşekkür etti.

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplantıda Okullar Hayat Olsun Projesi konusunda Konya modeli üzerinde bir sunum yaptıklarını dile getirerek, projenin güçlenerek devam ettirileceğini, şehrin her mahallesinde bu kapsamda eğitim çalışmaları başlatılacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.