Olağanüstü toplanan CHP'den İstanbul Sözleşmesi kararı

Olağanüstü toplanan CHP'den İstanbul Sözleşmesi kararı
CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi'nde İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilmesinin yok hükmünde olduğu belirtildi. Fesih işleminin iptali için Danıştay'a başvurma kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Genel Merkezde yüz yüze yapılan toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla “Bayanlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin feshedilmesi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesi ele alındı.

Toplantılarda Türkiye’nin ilk defa insan hakları ile alakalı sözleşmeden çekildiği ve Anayasa’nın 90. maddesine göre sözleşmenin kanunla kaldırılabileceği, Türkiye Büyük Millet Meclisi devre dışı bırakıldığı için kararın “yok hükmünde” olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantılarda sözleşmedeki maddelerin önemine vurgu yaparak, “Uluslararası anlaşmaların bir tanesini feshetmek, diğer uluslararası anlaşmaları da aynı yöntemle feshedebileceği anlamına geliyor. Bu Türkiye açısından çok sıkıntılı bir durumdur."

Kemal Kılıçdaroğlu "Recep Tayyip Erdoğan, milli güvenlik sorudur” ve “Bundan sonra Türkiye’de herhangi bir bayan ve kız çocuğu şiddet, taciz ve tecavüze uğrarsa Cumhurbaşkanı bundan tek başına sorumludur.”

42 MİLYON KADIN DA AÇILACAK DAVAYA TARAF OLMALI

Toplantılar neticesinde İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’a başvurulması kararı çıktı. Yapılacak başvuruda, bayan örgütleri ve 42 milyon bayanın bu davaya taraf olması için çağrı yapılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesine dair de “Türkiye yönetilemiyor. Bu savruldukların göstergesi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın bir an önce, erken seçimle, yönetimden uzaklaşması gerekiyor.”

Kaynak: Anka Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.