Ölümünün 29'uncu yılında unutulmadı: Uğur Mumcu'yu anma programı

Ölümünün 29'uncu yılında unutulmadı: Uğur Mumcu'yu anma programı
Usta gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde yine unutulmadı. Mumcu'yu anma etkinlikleri Ankara'da gerçekleştirilecek.

Aracına konan bombanın patlaması sonucu yaşamdan koparılan Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 29 yıl geçti. 29 yıl boyunca özlemi hiç dinmeyen Mumcu, katledildiği 24 Ocak’ta, sevenleri tarafından özlemle anılacak. Mumcu ve yitirdiğimiz aydınların anısına düzenlenen 29. Adalet ve Demokrasi Haftası da aynı gün düzenlenecek etkinliklerle, “Hukuk devleti mi, orman kanunları mı?” başlığıyla başlayacak.

Hafta boyunca sürecek etkinliklerin son gününde de 32 yıl önce katledilen yazarımız Prof. Dr. Aksoy; başkanlığını yaptığı, kuruculuğunu üstlendiği kurumlardan olan Ankara Barosu, ADD ve Türk Hukuk Kurumu’nun düzenleyeceği program ile anılacak.

‘MUMCU İÇİN SÖYLÜYORUZ’

24 Ocak’ta anma programı kapsamında ilk olarak ADD ve Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik, saat 10.00’da, Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüş ile başlayacak. Saat 11.00’de ise Uğur Mumcu Anıtı’na çelenk konulacak. Mumcu için geniş katılımlı anma programı ise 29 yıl önce katledildiği evinin önünde yapılacak.

um:ag tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu Sesleniyor” etkinlik programında, saat 12.00’de, karanfiller ve mumlarla sevenleri Mumcu’nun sokağında olacak. Anmada REDD grubunun dinletisi de yer alacak. Anıtmezar ziyareti ise saat 14.30’da, Cebeci Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek.

Günün son etkinliği, saat 20.00’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından düzenlenen “Adalet yoksa gelecek de yok” başlıklı söyleşi olacak. “Zoom” programı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek söyleşide, ÇYDD Ankara şubesi gençleri konuşmacı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.