Oxford aşı çalışmalarını durdurdu... Deneğin durumu ciddi

Oxford aşı çalışmalarını durdurdu... Deneğin durumu ciddi
İngiltere'de Oxford Üniversitesi'yle birlikte koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Astrazeneca ilaç şirketi, üçüncü aşamada testlere ara verdiğini duyurdu. Kararın bir denekte ciddi yan etkiler görülmesi üzerine verildiği belirtildi.

Koronavirüs dünya genelinde etkisini sürdürürken herkesin gözü aşıdan gelecek iyi haberlere çevrilmiş durumda.

Ülkeler salgını bitirecek aşı formülü için adeta yarışa girerken, en çok öne çıkan aşı prototiplerinden biri İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile Astrazeneca’nın çalışması.

Ülkelerle ön anlaşmalara imza atılan ve oluşacak talebe yanıt verebilmek için üretimine de başlanan aşıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

KOMİTE İNCELEYECEK

Astrazeneca yetkilileri, bir denekte nedeni açıklanamayan bir rahatsızlığın ortaya çıkmasının ardından aşının son aşama testleri de dahil olmak üzere küresel denemelerine ara verdiklerini duyurdu.

Şirket, bağımsız bir komitenin güvenlik verilerini gözden geçirmesine olanak tanımak için kendi istekleriyle testlere ara verdiklerini ve bu olayın test takvimine olan etkilerini asgariye indirmek için çalıştıklarını vurguladı.

DENEĞİN DURUMU CİDDİ

Reuters’ın aktardığına göre denekteki yan etkilerin ne olduğu açıklanmazken, durumunun ciddi olduğu ancak iyileşmesinin beklendiği belirtildi.

Öte yandan testlere ara verilmesi, aşının yıl sonunda kullanıma sunulması olasılığını da düşürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.