Pazara kadar kim vekil belli değil !

Pazara kadar kim vekil belli değil !
Çalınan oyları kurtardık

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da seçim bölgesi olan İstanbul 1’inci Bölge’de seçimi 137 oyla kaybeden MHP’nin 3’üncü sıra adayı Hayrettin Nuhoğlu’nun itirazları sonucu MHP’nin 840 oyunun Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti, Halkın Sesi Partisi ve Doğru Yol Partisi’ne yazıldığı, ilçe seçim kurulları kararı ile onaylandı.Nefes nefese seçim yarışı yaşayan MHP’li Hayrettin Nuhoğlu, “Çalınan oylarımızın bir kısımını kurtardık. Oylarımız MMP, DYP ve HAS Parti’ye yazılmış, bunları düzelttik. Arada önemli fark var. Gümrük oylarını hesapladık. O oylar dağıtıldıktan sonra sonuç değişmez” dedi. MHP’nin avukatları seçim kurullarının kararlarını elden İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etti. İl Seçim Kurulu da yeni bilgileri sisteme geçirdi. Ardından Ak Parti, bazı ilçelerde geçersiz oylara itiraz etti ve sayım yeniden başladı. YSK kesin kararı pazar günü açıklayacak. Mazbatalar da salı gününden itibaren milletvekili ya da avukatlarına verilmeye başlanacak. Sonuçlar değişmezse Hayrettin Nuhoğlu, MHP’nin 54’üncü milletvekili olarak TBMM’ye girecek.

Adana’da sonuç değişmedi

Adana’da geçerli oyların geçersiz sayıldığı iddiasıyla yeniden sayılması için MHP’nin yaptığı itiraz reddedildi. Yapılan incelemede, tespit edilen kaymaların düzeltildiği, ancak bunun da sonucu etkilemediği belirlendi. Adana’daki toplam 5174 sandıkta 27 bin 526 oy geçersiz sayılmıştı. Parlamentoya 14 milletvekili gönderen Adana’da kesin olmayan resmi sonuçlara göre milletvekili dağılımı, Ak Parti 6, CHP 4, MHP 3, Bağımsız Murat Bozlak şeklinde olmuştu.

Bolu’da da itiraza ret

Bolu’da da Ak Parti Bolu İl Başkanlığı’nın geçersiz oyların yeniden sayılması talebi İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.
Ak Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun, ilçe seçim kurullarının reddettiği itirazları İl Seçim Kuruluna taşıyacaklarını bildirdi. Uzun, Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Balçova ve Bornova’daki çeşitli sandıklardan çıkan sonuçlara itiraz ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.