Pençe Kartal operasyonunda şehit sayısı 3'e yükseldi

Pençe Kartal operasyonunda şehit sayısı 3'e yükseldi
Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe Kartal -2 operasyonunda çatışmaya girerek şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinden duyurulan habere göre, Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtı'nda dün çıkan çatışmada teröristlerle çatışmaya giren 2 askerin şehit düştüğü, 4 askerin de yaralanarak hastaneye sevk edildiği açıklanmıştı. Askerlerin Piyade Komando Yüzbaşı Burak COŞKUN ve Muvazzaf Astsubay Kıdemli Çavuş Harun TURHAN olduğu açıklandı.

Bugün ise hastaneye sevk edilen askerlerden Mu. Komd. Yüzbaşı Ertuğ Güler'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu haberi paylaşıldı. 

Açıklamada "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer alırken, bölgede tespit edilen hedeflerin hava harekâtı ile isabetle vurulduğu ve terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.