PKK'nın Elindeki Rehineler Serbest

PKK'nın Elindeki Rehineler Serbest
Kuzey Irak'a giden heyet PKK'nın elindeki biri kaymakam sekiz kamu görevlisini teslim aldı.


Türkiye'den K. Irak'a giden heyet, PKK'nın elinde bulunan 6'sı asker 8 kamu görevlisini teslim aldı. Kamu görevlileri ve beraberindeki heyet Habur'un karşısındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı'na ulaştı. Heyetin, görevlilerle birlikte Habur'dan giriş yapması bekleniyor.

Değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve Şırnak'ta PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisini teslim almak için Kuzey Irak'a giden 6 kişilik heyet, görevlilerle buluştu.

Heyeti teslim edecek örgüt mensuplarının basın mensuplarına itiraz etmesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Sorunun giderilmesinin ardından, örgüt mensupları yanlarında kamu görevlileriyle heyetin yanına geldi.

Heyet, aylardır PKK'nın elinde bulunan görevlilerini teslim aldı. Heyet, görevlileri teslim alırken hazırlanan metne imza attı. Örgüt yöneticileri de aynı metni imzaladı.

PKK'LILARIN ELİNİ SIKMADILAR

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ile İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da bir konuşma yaparak, atılan adımların çözüm süreceği için olumlu olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından PKK'lılarla, Türkiye'den giden heyet, Amadiye Kaymakamı ve Emniyet Müdürü, 8 kamu görevlisinin teslim alındığına dair tutanakları imzaladı. İmzaların ardından heyet üyeleri kamu görevlileriyle öpüşüp, tokalaştı.

Teslimden sonra PKK'lı grubun lideri 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin, kamu görevlilerinin yanına gidip, "Geçmiş olsun, bitti bu iş" diyerek ellerini sıkmak istedi. Ancak kamu görevlileri, "Biz daha önce arkadaşlarla konuşmuştuk" diyerek, PKK'lı Süleyman Şahin'in elini sıkmadı. Bunun üzerine PKK'lı Şahin, bir kamu görevlisinin omzuna dokunup "Gözünüz aydın" dedi.

ORTAK DİLEK BARIŞ

PKK'nın elinde bulunan esirler ise serbest bırakılmadan önceki duygularını şöyle dile getirdi:

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu:

Gelirken farklı bir süreç başlamıştı, giderken farklı bir süreç başladı. Hoş bir süreçteyiz. Olumlu gittiğini gözlemlediğimiz bir süreçteyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bizimle birlikte kritik bir süreç başlamıştı. Şimdi daha hoş bir hava ile ayrılıyoruz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.

Astsubay Abdullah Söpçeler:

Ailemle buluşacağım için mutluyum. Sonuçta yaşanması gereken yaşandı. Herkes için hayırlı olsun.

Polis memuru Nadir Özgen:

Sürecin iyi olmasını bekliyorum. Süreç için hayırlı olmasını bekliyorum. Gelişmeleri radyoda dinledik. Süreç inşallah iyi olur.

Er Hadi Gizli: Uzun bir süre oldu. Hayırlı olmasını diliyorum

Er Ramazan Başaran: Süreç inşallah iyi olur.

Er Reşat Çeçen: Dilerim barış olur.

Uzman çavuş Kemal Ekinci:

Süreç güzel işliyor. Hayırlısı olsun. Doğmamış bir çocuğum vardı inşallah onun göreceğiz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.

Uzman çavuş Zihni Koç: Ben de diğer arkadaşlarım gibi mutluyum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.