Prof.Dr. Sertçelik'ten kritik deprem açıklaması: Miadını doldurdu

Prof.Dr. Sertçelik'ten kritik deprem açıklaması: Miadını doldurdu
Kuzey Anadolu Fay'ının İstanbul'daki miadını doldurduğu söyleyen Prof. Dr. Fadime Sertçelik,

İki gün önce Düzce’de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Depremin, İstanbul'da beklenen bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği de merak edildi.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Sertçelik, 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin bölgedeki enerjinin açığa çıkmasına neden olduğunu belirterek, “Bölgede 200 yıl kadar geçmesi lazım ki o büyüklükte bir deprem daha oluşsun. Bölge deprem üretme potansiyeline sahip olan bir bölge, ancak özellikle doğu bölgesinde beklediğimiz büyük bir deprem söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

'MİADINI DOLDURDU, İSTANBUL'DA BİR DEPREM BEKLİYORUZ'

Prof. Dr. Sertçelik olası İstanbul depremine ilişkin de bilgi verdi.  Prof. Dr. Sertçelik,  “İstanbul’da, evet biz bir deprem bekliyoruz. Kuzey Anadolu Fayı orada miadını doldurdu ve deprem olacak. Belki Marmara içerisinde ya da Güney kolu üzerinde Marmara’yı etkileyen bir deprem söz konusu olacaktır" dedi.

"Umarım bölgede bu depremlere hazırlık olur" diyen Prof.Dr. Sertçelik, şöyle devam etti:

"Beklentimiz aslında İstanbul ya da Marmara’yı etkileyen bir depremdi. Bu tür görüntülerle oluşacak büyük depremi atlatmak. Ayrıca kültürel varlıklarımız açısından da depremi dikkate almak zorundayız. Depremde hasar aldıklarında onları geriyle getirmemiz söz konusu olmayacaktır. Depremde en çok hasar alan camilerin minareleri oluyor. Halihazırda var olan minareler. Kültürel mirasımızı oluşturan yapıların mutlaka deprem yönünden incelenip ele alınması ve bunlarla ilgili çözümler üretilmesi aslında çok önemli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.