Putin askeri harekat emri verdi! Kiev dahil Ukrayna'nın birçok kentinde patlama sesleri

Putin askeri harekat emri verdi! Kiev dahil Ukrayna'nın birçok kentinde patlama sesleri
Rusya-Ukrayna krizinde Putin operasyon için emri verdi: Donbass'a askeri harekat başladı. Ukrayna'da başkent Kiev dahil birçok kentte patlama sesleri duyuluyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna'yı işgal planları olmadığını iddia eden Putin, "Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek" ifadesini kullandı. Donbass ve Kiev de dahil olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde patlama sesleri yükseliyor.

Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi.  Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, "Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

KİEV DAHİL BİRÇOK KENTTE PATLAMA SESLERİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor.

Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı.

Mariupol'deki patlamalar endişeye yol açtı

Yerel Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın işgal harekatının başladığını, patlama seslerinin füze saldırılarından kaynaklandığını açıkladı.

Saldırılarda nerelerin vurulduğuna veya can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Rus askerlerinin, ayrılıkçı bölgelerin ötesine geçip geçmediğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.


Ukrayna medyasında yer alan bilgilere göre, ülkede bombalanan alanlar haritada böyle gösterildi. 

Bununla beraber CNN de Belarus'tan Ukrayna'ya giren tankların görüntülerini yayımlamaya başladı.

Ukrayna'da canlı yayın yapan CNN muhabiri de işgale hazırlıksız yakalandı. Muhabirin görüntüleri tüm dünyanın gündemine düşerken, apar topar orayı terk ettiği görüldü.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Putin, büyük çaplı saldırısını biraz önce başlattı. Sivil barışçıl şehirlere bombalar atılıyor. Bu agresif bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir. Şimdi harekete geçme zamanı” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA ORDUSU RUS UÇAĞINI VURDU

Ukrayna ordusu, "Hava savunma sistemimiz Ukrayna'nın doğusunda bir Rus uçağını vurdu" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.