RTÜK Başkanı Şahin, Erdoğan'ın kararıyla BİK temsilciliğine atandı

RTÜK Başkanı Şahin, Erdoğan'ın kararıyla BİK temsilciliğine atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Başdanışman Saadet Oruç ile 10 ismi daha Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliklerine atamasına ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliklerine 12 kişi atandı.

Ataması yapılan isimler arasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'un da yer alması dikkat çekti.    

Kararda şu ifadelere yer verildi: 

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliklerine, 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 5.inci maddesi gereğince ekli listede yer alan kişiler görevlendirilmiştir.

1. Fecir ALPTEKİN
2. Saadet ORUÇ
3. Mehmet AKARCA
4. Muhammet Mücahit KÜÇÜKYILMAZ
5. Osman KÖSE
6. Ahmet ARSLAN
7. Ebubekir ŞAHİN
8. Edibe SÖZEN
9. Mehmet Emin BABACAN
10. İsmail ÇAĞLAR
11. Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI
12. Zakir AVŞAR.  

KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ 

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, boş bulunan temsilcilikler nedeniyle uzun süredir toplanamıyordu. Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Şubat’taki CHP grup toplantısında bu konuyu da gündeme getirmişti.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Basın İlan Kurumu var. Devletin resmi ilanları var. ‘Bu resmi ilanlarda tarife çok düşük’ diyorlar. ‘Bu tarifenin artması lazım. En azından 50 bin altında tirajı olan gazetelere santim-sütun olarak 30 liralık bir fiyatın belirlenmesi gerekir. Bu ancak bizi kurtarabilir, ancak ayakta durabiliriz’ diyorlar. Basın İlan Kurumu bir yıldır toplanmıyor. Genel Kurulu toplanmıyor oysa kendi kanununda üç ayda bir toplanması gerekir. 2018’den beri Cumhurbaşkanı’nca atanması gereken 12 üye atanmadığı için Genel Kurul toplanamıyor. Toplanamadığı için fiyatlar belirlenemiyor."

Muhalif gazetelerin BİK yoluyla cezalandırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetmişti:

"Yarın iktidarı destekleyen manşetler atsınlar, arka arkaya bütün ilanlar gelecektir oraya. Ama gazetenin çalışanları ve sahipleri 'onurlu insanlarız' diyorlar. 'Onurumuzu parayla pulla bugüne kadar hiç satmadık bundan sonra da satmayacağız' diyorlar. Onurlu gazetecileri her zaman alkışlıyorum, onlara minnet borcumuz vardır. Evrensel gazetesi 2019'dan bu yana Basın İlan Kurumu'ndan tek bir ilan bile almıyor. O da cezalandırıyor. Kamu ilanlarının ise havuz medyasına aktarıldığını hep birlikte biliyoruz."

Yayımlanan atama kararı şu şekilde:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.