Rusya tarihinde bir ilk: Limana giriş yapan ilk Rus askeri gemisi

Rusya tarihinde bir ilk: Limana giriş yapan ilk Rus askeri gemisi
Rusya Karadeniz Filosu, 'Amiral Grigoroviç' fırkateyn Rus donanma üssü kurulması planlandığı liman kenti Port Sudan'a girdiğini ve fırkateyn, modern Rusya tarihinde limana giriş yapan ilk Rus askeri gemisi olduğunu söyledi.

Filodan yapılan açıklamada "'Amiral Grigoroviç' fırkateyn mürettebatı, Rusya ve Sudan Cumhuriyeti'nin mutabakatıyla Rusya Donanması teknik destek noktasının kurulacağı Port Sudan'a giriş yaptı."

Karadeniz Filosu, Sudan'a gerçekleştirilen ziyaret esnasında fırkateyn için gerekli takviye ve ikmallerin yapılacağını ve, 15-16 Şubat'tarihlerinde Umman Denizi'nde Aman-2021 yılı deniz tatbikatına katılan personelin dinleneceğini belirtti.

Rusya ve Sudan’ın Rus donanması için Sudan' lojistik destek üssü kurulmasına dair imzaladıkları anlaşmaya göre üsteki Rus asker sayısı en çok 300 kişi olacak, üste aynı anda en çok 4 Rus gemisi bulunabilecek. Anlaşmaya göre ayrıca Rusya, Sudan’ın hava sahası kullanabilecek.

Rusya karşılıksız, Sudan Deniz Kuvvetleri' Port Sudan Deniz Üssü’ hava savunması yapılmasına ve, üssün altyapısı Sudan silahlı kuvvetlerin geliştirilmesine daha çok yardımcı olacak.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.