Samsun ve Erzincan'da çatışma

Samsun ve Erzincan'da çatışma
Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.Çatışmada bir terörist yaralı olarak yakalandı. Erzincan'da ise çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Samsun ve Erzincan dışında başka bir şehirde daha operasyon olduğunu söyledi.Uğurlu köyü ormanlık alanında bir grubun varlığını tespit eden güvenlik güçleri, bölgede çalışma başlattı.

Güvenlik güçleri temas sağlanan gruba “teslim ol” ihtarında bulundu. Uyarıya ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Terörist grup, daha sonra ormanlık alanda izini kaybettirdi.

Çatışma sonrasında gerçekleştirilen arazi aramasında, gruptan, PKK üyesi “Hecer” kod adlı Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Mehmet Can yaralı olarak bulundu.

Ayvacık Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı teröristle birlikte 1 sırt çantası, Kalaşnikof tüfek ve 1 tabanca ele geçirildi.

Bölgede 3-4 kişilik bir grup olduğunun tahmin edildiği, teröristlerin yakalanması için çalışmaların alan genişleterek devam ettiği öğrenildi.

ERZİNCAN'DA ÇATIŞMA

ERZİNCAN’ın Refahiye İlçesi’nde düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada PKK’lı 1 terörist ölü ele geçirildi.

Erzincan’a 67 kilometre uzaklıkta bulanan Refahiye İlçesi Haçir Yaylası’nda sürdürülen operasyonda dün saat 23.00 sıralarında 2 PKK’lı terörist ile karşılaşıldı. Teröristler ’Dur’ ihtarına uymayınca çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, 2 Kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Operasyon devam ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: BİR ÇOK YERDE OPERASYON VAR

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti Grup Toplantısı'nın çıkışında gazetecilerin çatışmalarla ilgili sorularını yanıtladı. Samsun ve Erzincan'daki operasyonlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapılacağını belirten Şahin, ''Başka bir yerde daha operasyon var. Ayrıca Ankara polisinin de bir operasyonu var. Tek bir yerde operasyon yok. Bir çok yerde var. Tüm bunlarla ilgili size bir açıklama yapılacak'' dedi.
 

Şahin, Lice'de ikisi asker 3 kişinin kaçırılmasıyla ilgili olarak da ''Aramada sınır yok. Her yerde arıyoruz, bulacağız'' yorumunda bulundu.


VALİ AKSOY: İSTİHBARAT ALMIŞTIK

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili olarak Vali Hüseyin Aksoy, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde açıklama yaptı. Vali Aksoy, daha önceden bir grup teröristin Kastamonu’daki grupla buluşmak üzere bölgeden geçebilecekleri konusunda duyumları olduklarını söyledi. Vali Aksoy şöyle dedi:

"İstihbahrat alınması üzerine bölgede güvenlik birimlerimiz arama tarama ve devriye faaliyetleri gösteriyordu. Bu kavramda özellikle dün gece Ayvacık ilçemizde bir sıcak temas gerçekleşti. Şüpheli 4 şahsa dur ihtarı yapıldı. Ancak ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir terörist yaralı olarak ele geçirildi. 3 terörist ile ilgili olarak da arama tarama çalışmaları devam ediyor. Ele geçirilen yaralı terörist, Diyarbıkır nüfusuna kayıtlı, 1974 doğumlu bir kişi. Tedavisi hastanede yapıldı. Sorguluması da adli makamlarca gerçekleştirilecek. Teröristle birlikte bir Kalaşnikof tüfek, bir tabanca, 500 gram C-4 patlayıcı, telsiz, telefon ve örgüte ait bazı dökümanlar ele geçirildi. Bu bölgede bir eylem hazırlığı yaptıklarına dair bir tespitimiz yok.Sadece Kastamonu’daki grup ile buluşmak üzere buradan geçme hazırlığı içerisinde olduklarına dair tespitlerimiz vardı. Ordu, Tokat istikametinden Kastamonu’ya gideceklerine dair bilgi gelmişti. M.O. adlı teröristin 2003 yılında örgüte katıldığı tespit edildi. Güvenlik birimlerimiz bölgede arama tarama çalışmalarına devam ediyor."

KÜPELİ, KATO VE ÇIRAV DAĞLARINDA BÜYÜK OPERASYON

ŞIRNAK- Siirt karayolunda dün akşam yol kesip kimlik kontrolü yaptıktan sonra kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanması amacıyla, güvenlik güçleri Şırnak bölgesinde bulunan Küpeli, Kato ve Çırav dağlarında büyük bir operasyon başlattı.

Siirt’in Erul İlçesi’ne bağlı Görendoruk Mevkii’nde yol kesip kimlik kontrolü yaptıktan sonra dağlık alana kaçan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından büyük operasyon başlatıldı.

Akçay Komando Tugayı’ndan sabahın erken saatlerinden itibaren çıkan özel eğitimli askerler, Kilise Dağları etekleri, Dicle Nehri kıyısı güzergahından, Küpeli, Çırav ve Kato dağlarına doğru hareket etti.

Küpeli ve Çırav dağlarının kesiştiği bölgede bulunan Damlarca, Seslice, Alkemer ve Yağızoymak bölgelerinde dün akşam tespit edilen bir grup teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, Sikorsky helikopterler gece boyunca özel eğitimli komando ve bordo bereli askerleri buralara taşıdı. Damlarca, Seslice, Alkemer ve Yağızoymak bölgelerindeki hakim tepelere konuşlanan birlikler, teröristlerin geçiş güzergahlarındaki mevzilere yerleşti.

Öte yandan askerlerin operasyon bölgelerine sevki sırasında olası mayınlı tuzaklara karşı Cizre- Güçlükonak, Cizre- Şırnak ve Şırnak- Beytüşşebap ilçeleri arasındaki mayın arama tarama faaliyetleri her gün rutin olarak yapılmaya devam ediliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.