Şanlıurfa'da Patlama! 28 Ölü ve 100'e Yakın Yaralı Var

Şanlıurfa'da Patlama! 28 Ölü ve 100'e Yakın Yaralı Var
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybederken, 100'e yakın kişi de yaralandı.

 

Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde 11.45 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği, 100'e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da var.

Şanlıurfa DBP İl Başkanı İsmail Kaplan, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, patlamanın Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Amara Kültür Merkezi önünde açıklama yaptığı sırada gerçekleştiğini söyledi.

Kaplan, olayın intihar saldırısı olduğunu tahmin ettiklerini ve şüphelinin cesedinin de olay yerinde bulunduğunu belirtti.

ÖLENLERİN BİRÇOĞU SGDF ÜYESİ

Patlamada hayatını kaybedenlerin birçoğunun, İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'ın da içinde olduğu çok sayıda ilden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri olduğu belirtiliyor.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Diyarbakır'dan da çok sayıda kara ve hava ambulansı olay yerine doğru yola çıktı.

DBP İLÇE YÖNETİCİSİ: OLAY İNTİHAR SALDIRISI
DBP Suruç İlçe Yöneticisi İlyas Bozkurt, "Olay, bir intihar saldırganının üzerindeki bombaları patlatması şeklinde gerçekleşti." dedi. Canlı bombanın IŞİD mensubu olduğu öne sürülüyor.

Korkunç Patlama Sonra İçişleri Bakanlığı'ndan İlk Açıklama

İçişleri Bakanlığı Suruç'taki patlamanın saat 12'de meydana geldiğini, terör saldırısı olduğunu, şu ana dek 27 kişinin öldüğünü 100'e yakın da yaralının olduğunu bildirdi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 27 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. Patlama sonrası ilk resmi açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12:00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır.

İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir.

Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır.

"AÇIKLAMALAR VALİLİKTEN YAPILACAK"

Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

"HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ"

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.