Savcıyı 'vur emini' bu terörist verdi!

Savcıyı 'vur emini' bu terörist verdi!
Çağlayan Adliyesi'ndeki hain saldırının emri uzaktan geldi.
Terör örgütü DHKP-C'nin Yunanistan'da tutuklu bulunan sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin, Şehit Savcı Kiraz'ı rehin alan iki teröriste WhatsApp ve Viber adlı internet programlarıyla talimat verdi. Teröristler cep telefonları aracılığıyla ulaşan bu kanlı emir sonrası, hain olayı gerçekleştirdi.

Türkiye barışa kilitlendi. Ancak kandan beslenen kaos lobisi, yine sahnedeydi. İki terörist, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne girdi. Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden iki terörist, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etti. Peki terör örgütü DHKP-C üyesi olan Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'a emri kim verdi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlerin eylem sırasında yurt dışı ile görüşme yaptıkları tespit edildi" açıklaması üzerine istihbarat birimleri düğmeye bastı. Teröristlerin telefonlarından arananların adres ve kimliklerinin belirlenmesi için GSM şirketinden rapor istendi. O rapor sonrasında kalleş emrin terör örgütünün sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin tarafından verildiği tespit edildi. İşte saldırının şifreleri:

HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI
Buna göre ekipler ilk olarak adliyenin kameralarını izledi. İncelemede terörist Şafak Yayla'nın (24) avukat cübbesi ve sahte kimlikle adliyesinin C kapısından girdiği belirlendi. Terörist Bahtiyar Doğruyol'un (28) da yine C kapısından normal vatandaş kılığıyla adliyeye giriş yaptığı gözlendi. Ardından teröristler 10 dakika arayla binanın 6. katına çıktı. Kendilerini avukat olarak tanıtıp Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına girdi. Savcıyı rehin alan hainlerden biri müzakere heyetiyle temastayken bir diğeri de telefondaydı. Kanlı emir de bu telefon üzerinden geldi. Operasyondan sonra teröristlerin cep telefonları incelendi. Yapılan incelemede terörist Yayla'nın kullandığı cep telefonuna yurt dışından talimat geldiği tespit edildi. İşte 8 saat süren müzakereler boyunca kullanılan bu cep telefonuyla ilgili çok önemli bilgiler elde edildi. Ekipler, teröristlerin Yunanistan'daki bir telefon ile irtibatlı olduğunu belirledi.

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR?
Bunun üzerine Yayla ve Doğruyol'un telefon konuşma kayıtları (HTS) incelendi. Araştırmada teröristlerin whatsApp ve Viber adlı internet üzerinden görüşme sağlayan programlarla emir aldıkları kaydedildi. Kanlı emrin ise terör örgüt DHKP-C'nin sözde lideri olan Hüseyin Fevzi Tekin'den gönderildiği ortaya çıktı. Yunanistan'da hapiste bulunan Tekin, whatsApp ve Viber üzerinden iki teröriste talimat verip tetiği çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.