SAYMAN SAYMADI

SAYMAN SAYMADI
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nın (AYM) siyasi partilere yönelik mali denetiminde ciddi sorunlarla karşılaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bazı harcama kalemlerinin partiyle ilgisini açıklayamazken, harcama tutarlarının hazineye gelir kaydedilmesi CHP kur

 Özellikle 2010 yılı Temmuz ayında parti hesabından, ayakkabı, gömlek, pantolon, tişört ve spor malzemesinin kime alındığını ispatlamakta sıkıntı yaşayan CHP Genel Merkezi’nde konuyla ilgili farklı yorumlar gündeme düştü.

Gazete İstanbul’un gündeme getirdiği kişisel harcamaların kaynağı hala netlik kazanmış değil. 2010 yılı CHP Kurultayı’nda CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun giydiği “Etro” marka gömlek ve kendi parasıyla satın aldığını beyan ettiği diğer kişisel kıyafetlerin aynısının CHP Genel Merkezi harcama kalemleri arasında yer alması tartışmaları yeniden alevlendirdi. AYM, kıyafetlerin kime alındığı konusunda açıklayıcı bilgi olmadığına değinirken, parti yetkililerinden bu konuda gelen açıklamalar ise çelişkili.

CHP Genel Merkezi eski saymanı Mustafa Özyürek, AYM raporunun gerçeği yansıtmadığını öne sürdü, partisine yönelik mali incelemeyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. “Henüz AYM raporunu görmedim, bundan dolayı da inceleme fırsatım olmadı” diye konuşan Özyürek, “Ben yılların hesap uzmanıyım. AYM, denetimlerini yapan iki raportör taraflı incelemeler yapıyor. Daha önceki denetimlerde de elektrik ve doğalgaz gibi giderlerimizin faturalarını harcama gideri olarak kabul etmediler. Bir partinin genel merkezi nasıl ısınacak nasıl aydınlatılacak” sorgulamasında bulundu, AYM raporunu sert bir dille eleştirdi.

AYM’nin denetimlerini çok keyfi bir inceleme olarak nitelendiren CHP Genel Merkezi eski saymanı Mustafa Özyürek, “Maalesef AYM keyfi ve taraflı rapor düzenliyor. Bu denetleme sonrasında da gidebileceğin, şikâyet edebileceğin bir merci yok. Bahsettiğiniz kişisel kıyafetlerin giderlerinin genel başkanımızla ilintilendirilmesini şık bulmuyorum. O dönem bu konuyla ilgili açıklamayı zaten genel başkanımız yapmıştı. Hatta CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kıyafetlerin faturasının kendi adına kesildiğini, parasını da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kuruşuna kadar aldığını beyan etmişti” şeklindeki açıklamasının ardından, parti hesabındaki kıyafetlerin kime alınmış olabileceği sorusuna da, “Bunu bilmem mümkün değil. Bir personele de alınmış olabilir. Birisine hediye alınmış da olabilir. Ancak genel başkanla ilişkilendirmek yakışık almaz” dedi. Özyürek, Gazete İstanbul’a yaptığı açıklamasının son bölümünde,  “Memleketin trilyonları her gün soyuluyor. Her tarafta yolsuzluk var. Bu kadar ufak hesapları yaparak gündem değiştirmek doğru değil” sözlerini sarf etti.

2010 CHP Kurultayı sonrası şekillenen yönetimde yer alan isimlerden Berhan Şimşek  konuya değin yaptığı kısa açıklamada, rahatsızlığından dolayı birkaç gündür gündemi takip edemediğini, AYM raporundaki detaylara vakıf olamadığını belirtti, “Büyük yolsuzlukların peşine düşün onları yazın, gündem, memleketin her gün soyuluyor olması gündemidir” şeklinde ifadeler kullandı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise AYM raporunda yer alan kıyafet harcamalarının Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgisinin mümkün olmadığını altını bilhassa çizmiş, “Genel Başkanımız kendisiyle ilgili harcamaların 5 kuruşunu bile kendi cebinden yapar” açıklamasını yapmış, bahsi geçen kıyafetlerin muhtemelen yabancı misafirlere hediye olarak alınabileceğinden bahsetmişti. KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.