Şehitlerimizi uğurluyoruz...

Şehitlerimizi uğurluyoruz...
Diyarbakır Silvan’da şehit olan askerlerimiz son yolculuklarına uğurlanıyor...Erzincan, Şanlıurfa ve Gaziantep'te şehitlerimizi uğurladık

ERZİNCANLI ŞEHİDİN 6 AYLIK ÇOCUĞU VARDI

Silvan’da şehit olan askerlerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu, Erzincan’da düzenlenen cenaze törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Evli ve 6 aylık Damla adında bir çocuğu bulunan şehit Fahrettin Aksu’nun Türk Bayrağına sarılan cenazesi Terzibaba Camii önüne getirildi. Cenazenin gelmesiyle birlikte şehit askerin yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Cenaze namazı öncesi tabutun başına gelen anne Şükran Aksu, oğluyla vedalaşırken 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, şehitin yakınlarını teselli etti.

Müftü Yardımcısı Abdullah Kılıç’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu için dua edildi, tekbir getirildi. Helallik alınmasının sonra silah arkadaşları tarafından omuza alınan şehidin cenazesi top arabasına kondu. Kortej eşliğinde yaklaşık 500 metre top arabasında taşınan cenazeyle birlikte protokol ve vatandaşlar yürüdü. Kortejde yürüyen vatandaşlar, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganları attı.

Terminal Kavşağına kadar top arabasında taşınan şehit cenazesi, askeri cenaze aracına konularak Terzibaba Şehitliği’ne götürüldü. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu’nun cenazesi burada gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

BAKAN FATMA ŞAHİN, ŞEHİT CENAZESİNDE AĞLADI

Şehit Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı’nın cenazesi, öğlen saatlerinde memleketi Gaziantep’te Ulu Camii’ye getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep milletvekilleri ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Bakan Şahin, tören alanında şehit annesi Havva Çiçekdağı’na sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. Bakan Şahin kortejde elini tutarak yürüdüğü Havva Çiçekdağı ile birlikte gözyaşı döktü.

Cenazenin camiye getirilişi sırasında kuzeni Cansu Çiçekdağı, "Ağabeyimi ayakta karşılayayım. Ağabeyim selamımı beğendin mi?" diyerek asker selamı verdi. Şehidin yakınları da namaz öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kalabalık sık sık, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’ ve ’Meclis’te PKK istemiyoruz’ sloganları attı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit er Çiçekdağı’nın cenazesi bir süre kortej eşliğinde askerlerin omuzunda taşındıktan sonra top arabasına koyularak Yeşilkent Mezarlığı’na götürüldü. Bakan Şahin, şehit annesi Havva Çiçekdağı’nı, makam otomobilinin makam bölümüne, kendisi de şoförünün yanına oturarak birlikte mezarlığa gitti. Şehidin cenazesi mezarlığın Şehitlik bölümünde toprağa verildi.

KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain  saldırıda şehit olan jandarma komando er Ethem Okkay, gözyaşı ve Kürtçe  ağıtlarla, memleketi Şanlıurfa'daki köyünde toprağa verildi.

Diyarbakır'daki törenin ardından helikopterle Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı  Tugay Komutanlığına getirilen şehidin cenazesi, buradan askeri yetkililer ve  yakınları tarafından alınarak, Olukyanı köyüne götürüldü.

Cenazenin ambulanstan indirilip namazın kılınacağı alana getirilişi  esnasında şehidin ailesi ve yakınları tabutun başına giderek Kürtçe
ağıtlar  yakıp, gözyaşı döktü. Zaman zaman zılgıtların çalındığı cenaze töreninde şehidin  bazı yakınları sinir krizleri geçirdi.

İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı ve  yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, köy mezarında  toprağa verildi.

Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı kardeşlerine teslim edilirken,  cenazenin toprağa verilişi esnasında saygı atışı yapıldı.

Tarım işçiliği için gittiği İzmir'den acılı haberle Diyarbakır'a, oradan  da şehidin cenazesiyle Şanlıurfa'ya gelen acılı anne Halime Okkay ile şehidin  kardeşleri, cenaze merasimi esnasında gözyaşı, döküp zaman zaman fenalık geçirdi.  Sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği köyde, ekipler fenalık geçirenlere müdahale  etti. Vali Nuri Okutan da şehidin anne ve kardeşlerini teselli etmeye çalıştı.

“AĞLAMAK YOK, KİMSEYİ GÜLDÜRMEYECEĞİZ”

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında  bir grup teröristle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ufuk  Başarı'nın cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi, Doğanhisar  ilçesine bağlı Başköy beldesine askeri helikopterle getirildi.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı, baba evine götürüldü. Burada,  herkes şehidin cenazesini görmek isteyince küçük bir izdiham yaşandı.

Daha sonra belde meydanına getirilen şehidin cenazesine, yakınları  dokunarak “Ağlamak yok, kimseyi güldürmeyeceğiz” dedi.

Şehidin annesi Sıdıka Başarı, belde meydanındaki cenaze töreni sırasında,  bir kadın askerin üniformasındaki oğlunun fotoğrafını öperek, “Vatan sağ olsun”  dedi.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, törende yaptığı kısa konuşmanın ardından  cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak belde mezarlığına  götürülürken vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”  sloganları attı.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Ufuk Başarı'nın cenazesi belde mezarlığına  defnedildi.

Cenaze törenine, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs Komutanı  Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, İl Emniyet  Müdürü Hüseyin Namal, Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Fatih Koca, Konya İl Jandarma  Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Cengiz Akçay, Ak Parti Konya milletvekilleri,  sivil topum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.