Şiddetli Soğuklar Devam Edecek!

Şiddetli Soğuklar Devam Edecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anad
 Şiddetli Soğuklar Devam Edecek!

Meteoroloji, vatandaşları şiddetli soğuk ve don olaylarına karşı uyardı.


Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de gece saatlerinde ise Göller Yöresinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. 

Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu bölgeler ile Akdeniz ve İç Anadolu'da güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege ile ilk saatlerde Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

ŞİDDETLİ VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de gece saatlerinde ise Göller Yöresinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI 

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere, karla karışık yağmurlu ve yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı (5) 

ANKARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4) 

İZMİR: Parçalı çok bulutlu (10) 

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (11) 

ANTALYA: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların şiddetli olması bekleniyor. (12) 

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9) 

VAN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (4) 

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (3) 

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (9) 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale,Bilecik ve Bursa ile Balıkesir' in kuzey çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli, Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçecek. Yağışların; Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey, ilk saatlerde Güney Ege kıyı kesimlerinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de gece saatlerinde Göller Yöresinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında ilk saatlerde güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresi ile iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçecek. Yağışların kıyılarda genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.